Op zoek naar meeloopmeisje in Mumbai

Net op tijd ga ik zitten. Een waterige straal spuit in de pot. Het stopt even. Ik voel een hevige kramp. Hop, daar komt weer een straal. Het klettert. Het spattert. Het sputtert. Pijnlijk. Maar ook prettig. Stop and go. Een vol kwartier zit ik steunend blij te zijn dat ik weer thuis ben. Waarvandaan? India. Geweldig land. Ik kom er graag. En ik ga er ook altijd graag weer weg.

Buikloop hoort bij India. Of je nou als rugzaktoerist gaat of in vijfsterrenhotels verblijft. Op elke straathoek kun je op smerigheid stuiten. De bankier kijkt vanuit zijn kantoor uit op een slum, waar een open riool doorheen kronkelt. Hij stapt op weg naar zijn auto zonder nadenken over de meest gore hopen afval. De dames in kleurige sari lijken de plasjes die zich op slechs enkele centimeters afstand van hun fraaie schoentjes bevinden niet eens op te merken.

De darmproblemen zijn niet altijd het gevolg van onhygiënische toestanden. Het pittige eten, als je er niet aan gewend bent, en gewoon wat andere bacterietjes dan de gebruikelijke doen het werk. Ook Indiërs zelf, die na een paar jaar verblijf in de Verenigde Staten of elders terugkeren, hebben er last van. En drinken lassi salt (drinkyoghurt) om de maag nog tijdens de maaltijd tot bedaren te brengen.

Na meer dan drie jaar was ik vorige week terug in mijn geliefde Mumbai (of Bombay zoals veel Indiërs zeggen). Ik ging erheen om te werken, te kijken, te zijn, en om vrienden te bezoeken.  Ik ging er ook heen om een los eindje in mijn leven recht te breien. Zodat ik het achter me kon laten. Want ook na al die tijd had ik mijn avontuur van toen niet kunnen vergeten. Bolly – het prachtige mysterieuze meeloopmeisje – kon ik niet uit mijn hoofd zetten. Was zij echt een oplichtster? Of was zij zelf ook een slachtoffer? Was ze ontvoerd? Die sneue ballonnenman zag ik nog geregeld voor me. Kortom, ik moest gewoon terug. Ik moest het gaan uitzoeken.

Lees de slotaflevering van het reisverslag van drie jaar geleden hier. Of om er weer helemaal in te komen, lees rustig het hele 13-delige – met eigen foto’s geïllustreerde - feuilleton van toen.

De avonturen van vorige week schrijf ik later op. Stay tuned. Over de marathon, de muziek, de boottocht, de klauterbeproeving, de buddhagrotten met de paartjes, de ballonnenmannen, het winkelcentrum, de witte tijger, het illegale bezoek aan Filmcity (waar de Bollywood movies gemaakt worden), de apen, en over de misdaad. En natuurlijk over mijn speurtocht naar Bolly.

Maar nu was ik eerst mijn handen, pak mijn koffer uit, stop alle kleren – gedragen en ongedragen – diep in de wasmachine, en laat voor mezelf een bad vollopen.

Intussen toont onderstaande slideshow een selectie van de plaatjes die Mumbai II gaan illustreren. Tot het zover is, mogen ze hun eigen verhaal vertellen. Een weekje sightseeing in Mumbai. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Alle foto’s, tenzij anders vermeld ©apiedapie 2012
About these ads

Over Apiedapie

Hard voor natuur. Zacht voor vrouwen. Open voor wereld. Apiedapie is er voor al uw stukjes, uw lach en uw traan.
Galerij | Dit bericht werd geplaatst in Foto's en Plaatjes, In Mumbai kwam ik mijzelf tegen, Reizen en Wereld, Relaties en Vrouwen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Op zoek naar meeloopmeisje in Mumbai

 1. Ilona op drasties zegt:

  Prachtig die foto’s.
  Ben je weer een beetje opgeknapt?

 2. Apiedapie zegt:

  dank je, Ilona. Ja hoor, weer helemaal de oude. Graadje of dertig verschil tussen zaterdag en zondag, maar de mens kan veel hebben. Ik houd van koud.

 3. pawi op drasties zegt:

  knappe slide show. Ben benieuwd naar je verhaal. Het begin belooft al veel.

 4. Heer Rozenwater op drasties zegt:

  Het Mumbai verslag zie ik met spanning tegemoet. Ik hoop met heel mijn hart op foto’s van Bolly en smaakvolle erotische passages.

 5. Appelvrouw zegt:

  Als het avontuur niet naar het Apie komt…

  Ik ben benieuwd.

 6. nieuwnieuwshier zegt:

  Ha, India! Het land van de heilige koeien!
  Fascinerende slideshow, puik werk!

 7. Aad Verbaast zegt:

  Treffende beschrijving van het land van de “Delli Belli”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s