Willen jullie meer of minder meeuwen?

Meeuw

© 2011 Apiedapie
Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

34 gedachten over “Willen jullie meer of minder meeuwen?”

 1. Laten we wel zijn, ze krijsen en schijten statistisch significant meer dan andere vogels op het strand, waar wij nou net zo lekker lagen te zonnen met onze toplessvriendin. Het land uit die beesten! Badmeester, ben ik al bruin?

  Like

 2. Regel dan ook meer maracuja’s, @Apie Dapie, Ook goed voor de internationale betrekkingen en handel, deze passievruchten. Gaarne met een Zuid-Amerikaanse Frau Antje.

  Like

 3. Zo slim is Wilders wel: jarenlang weet hij dat het in is om te zeggen dat Marokkanen schijtbeesten zijn. Dan moet je wel mee gaan gillen: “Minder, minder, minder, Marokkanen” En wat is er dan heerlijker om vergenoegd te zeggen, “dan zetten we onze Marokkanen toch het land uit” en je verkneukelend te denken “dan schieten we onze Marokkanen toch af”.

  Like

 4. Appelvrouw zegt het: Minder, ze geven overlast omdat ze gevoerd worden.

  Meeuwenvoer is een vorm van een bijstandsuitkering voor meeuwen ten laste van de algemene middelen. ALs je in Scheveningen een broodje haring koopt, jatten ze het uit je handen.

  Ik wens niemand af te schieten, dat blijkt een voorkeurshandeling te zijn bij importcriminelen, en dat wordt gesuggereerd door bedoelingen te gaan extrapoleren, teneinde anderen in een kwaad daglicht te stellen. Mensen die ik dan maar gemakshalve, maar opvallend nauwkeurig onder de groep ” Linkse sympathisanten” kan samenvatten. Een groep die doorgaans als ze voldoende intellectuele gaven hebben meegekregen, hebben ‘gestudeerd’, bij voorkeur een alfavak. politicologie of sociologie dan volstaat IQ 110 ruimschoots om een universitaire graad te behalen, alzeker als je scripties schrijft conform de maatschappijvisie van de uit de algemene middelen betaalde docent. Zitten ze op VMBO-dropout niveau en vreten ze uit de staatsruif, dan kunnen ze gebouwen in brand steken (herinner Janmaat) op het moment dat de mensen met andere visie daar vergaderen, huizen bekladden en ruiten ingooien als er geen foebelwedstrijden zijn, waarbij ze zich met de beroepsspelers kunnen identificeren, zodat ze een overwinningsgevoel verkrijgen als die spelers winnen.

  Ik wens alleen dat lieden die immigeren, uitgeprocedeerd zijn (heeft 160kE gekost uit de algemene middelen pp) en vervolgens toch mogen blijven, want zo zielig en het duurde zo lang om die anderhalve ton te verspijkeren, dat die, indien mogelijk Nederland worden uitgezet. Zo niet dan die 160 kE terugbetalen met rente. Werkkampen met discipline a la het voor Nederlanders die dwarslagen bij het vervullen van de dienstplicht ingestelde Nieuwersluis.

  DSR je moderatieverzoeken om de vrije meningsuitingen die jou niet aanstaan, te verhinderen, als hoogleraar , promovendus, herenkapper, uiteindelijk in werkelijkheid door je werkgever door onwetendheid onbedoeld getolereerde parasiterende profiteur, hebben tot op heden geen succes.

  Landen staan op het punt kapot te gaan als aberaties a la Ingries en Willem, die de hele dag achter een terminal zitten te grinniken om elkaars bijdragen, daar een volwaardig salaris voor verkrijgen in de veronderstelling dat ze nuttige zaken voor het voortbestaan van de onderneming cq de efficiencty van de overheid uitvoeren. Hetzelfde geldt voor DSR.

  Like

 5. Prachtige gevleugelde vrinden, vooral de goéland uit Bretagne, daar ben ik bijzonder van gecharmeerd. Als ik al polderend mee moet met het negatief advies van de meute, dan zou ik zeggen: ruilen voor het stokstaartje!

  Like

 6. Pilatus: Wie moet er gekruisigd, wie moet er pijn lijden, wie moet er dood mensen, Jezus of Barabbas?!
  Het volk: Barabbas! Barabbas! Barabbas!

  Like

 7. Yes, eindelijk het enige juiste antwoord! 😀

  Marianne, je kunt je prijs – een intiem en keigezellig etentje voor twee, zonder dat er onder de tafel ineens een hand op je knie wordt gelegd – incasseren door je emailadres (en liefst mobiel telefoonnummer) te melden bij de blogbaas. Prijs is tot een jaar na dato geldig.

  Like

 8. Nou, nou het is nog geen Pasen hoor, het volk heeft nog niet gesproken en het definitieve oordeel geveld. Destijds, toen de aan het kruis genagelde door Pontius Pilatus ‘handenwassing’ gerechtvaardigd, werd opgehangen, was er weinig weerwoord.

  Kom mensen, de politiek is van alle tijden, iedereen heeft bloed aan zijn (haar) handen. Natuurlijk alleen als hij of zij stelling neemt.

  Like

 9. Oh , ik denk dat ik bij de foute afdeling zit.
  Hoe kan alles toch ontsporen als je even niet oplet.

  Ik reageerde niet op de Meeeuwen, vreselijke schijtlijsters overigens, brrrrr. maar die andere afdeling van de Apie-store.

  Like

 10. Goh Apie, leuk dat je zo’n slimme Linda op de redactie hebt.

  Ik heb een paar jaar een zeer slimme , mooie prachtige a.s. schoondochter gehad, Linda heette zij.
  De ideale schoondochter , beter kon niet dacht ik.
  Helaas , zij is vertrokken, zucht, koester je Linda , zij kan er echt wat van, van alles, zelfs stomme fouten corrigeren.

  Like

 11. Yezz! Ik incasseer met graagte de prijs! Ook wel (liever?) met een handje op mijn knie! E-mail en mobiel is u reeds bekend!m

  Like

 12. @ Klare Taal, ik zal Linda zeker koesteren, ze is enthousiast, gemotiveerd en kost helegaar niks. Maar als het gaat lopen hier bied ik haar een bescheiden contract aan.

  @ Marianne, nou, dat horen we graag *zwijmel icoontje* We gaan het regelen!

  Like

 13. Nou leuk apie houd die lieve Linda maar in ere.
  Zij zal veel voor jouw winkel kunnen doen, foutjes verbeteren, maar ook , eenmaal ingewerkt, echt structurele zaken oplossen, zoals daar zijn: relationele problemen met bepaalde patienten oplossen , de echte doordrammers die van geen ophouden weten,

  Hoewel, zeloten in hoeverre aanwezig, moet je niet onderschatten, zij kunnen wel wat bijdragen aan het geheel, vooral door hun minnesinne gekukel.

  Verder wat luchtigere relaties onderhouden met de glimlachende fractie van het geheel, de mensen die wat minder grimmig in het leven staan.
  Tot zover mijn PR advies.

  Like

 14. Heel waardevol advies, Klare Taal. Het is best wel moeilijk zo als blogbaas alleen. Schipperen tussen streng en rechtvaardig en relaxed en losjes. Ga je te ver naar de ene kant dan wordt de andere kant boos en andersom. De doordrammers die soms het beeld van een dag bepalen, da’s jammer, daar heb ik nog geen antwoord op. Maar met Linda komt het goed!

  Like

 15. @APD
  Jij kunt toch heel goed overweg met doordrammers? Donderwolken als T. krijgen van jou toch een borrel en een sigaar?

  Like

 16. T. is geen doordrammer. Hij doet zijn ding en taait dan weer af. Bertje, Heer Rozenwater: idem ditto. Ze stellen een vraag (zie intro vorige week), krijgen geen antwoord (want het was ook te flauw) en gaan dan weer door. Jij echter stelt een vraag en zal en moet antwoord hebben, en als het niet binnen een half uur komt heb ik alweer drie reacties aan mijn broek. Zelf geef je echter geen thuis op een normale vraag van mij. Dat, DSR, noem ik doordrammen. Bijzonder vervelend type reageerder voor elke blogbeheerder. Maar, en da’s de andere kant van de medaille, je bent als je een beetje relaxed bent wel leuk en grappig en onderhoudend. Maar zodra je je aandacht niet krijgt ga je bijna krijsen als de mannelijke Miep. Moeilijk hoor. Maar Linda zal me wel adviseren. Het komt vast wel goed. Tot morgen.

  Like

 17. DSR geeft antwoord op al je vragen en eist nooit dat je stante pede antwoord. *zucht*

  Like

 18. DSR, je weigert al sinds gisteren een voorbeeld te geven van een afwijkende mening van je die hier niet welkom is. Aantoonbaar voor iedereen zichtbaar.

  Je eist wel antwoorden, op een steeds sarcastischer toon. Lees je oeuvre van vandaag en gisteren nog maar eens na. Als ik niet meteen antwoord dan plaats je rustig een stuk of wat reacties binnen vijf minuten. Zeg maar dat het niet waar is, dan zal ik het je met datum en tijdstip aantonen (mocht ik daar morgen nog het nut van inzien, denk het niet). Welterusten.

  Like

 19. Herhaling van zetten -gaap- Beter lezen, vaderman – en vooral willen begrijpen; en iets minder zelfbeklag graag.*milde glimlachicoon*

  Like

 20. Enkele korte reacties plaatsen achter elkaar, in plaats van droge lap tekst zoals jij (mag hoor), heft niks te maken met het eisen van een onmiddelijk antwoord, Dat is een hersenspinsel, geen idee waar je dat vandaan hebt.

  Like

 21. Een samenvatting – bedoeld om helder te krijgen waar het conflict zit (het zou ook een misverstand kunnen zijn) – is voor DSR een “herhaling van zetten”. Fascinerend wat je allemaal zo op het internet tegenkomt en waarmee je in discussie bent.

  Like

 22. Wat je gelijk hebt, de Heer heeft vreemde kostgangers. De air van onpartijdigheid die je je meent aan te kunnen meten, terwijl je toch partij bent in dit twistgesprek (‘conflict’ is wel een erg zware term) is in ieder geval goed voor een *milde glimlachicoon* en verder zal DSR zich maar niet zoveel van je aantrekken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s