Spekkige stukjes in ranzige reuzel, daar houdt DSR niet van (13)

De Schrijvende RechterLiefdewerk oudpapier is het. Al jarenlang bespreekt internetautoriteit De Schrijvende Rechter (DSR) de lezersikjes uit de NRC. Hoe onbaatzuchtig en maatschappelijk meelevend kun je zijn, zo vindt hij zelf. Waarmee DSR bedoelt te zeggen dat men hem allang een gratis abonnement op deze kwaliteitskrant had moeten aanbieden.

Wij van apiedapie.com zijn erg blij dat DSR ondanks zijn drukke werkzaamheden in een kapsalon voor hoogwaardigheidsbekleders in Brussel ook deze week weer – exclusief voor de lezers van dit blog – zijn eindoordelen gaat formuleren. Ikjes zijn zoals bekend anekdotes die worden aangeleverd door lezers van de NRC. Vroeger kon men op voormelde NRC-site reageren, nu kan dat hier.

SpekEen spekkig stukje, zelfgenoegzaam smorend in de ranzige reuzel“, zo schreef hij vorige week bij een wat minder geslaagd ikje. Toemaar, dan moet je wel moed hebben – of een blok voor je kop – om als lezer nog eens zo’n ikje in te sturen. De zwakke broeders en zusters haken af. En zo niet, dan worden hun flutselstukjes door de redaktie niet meer doorgelaten. Slechts de kwalitatief hoogstaandse ikjes blijven over. Dat – een verhoging van de algemene ikjeskwaliteit – is de strategische lange-termijndoelstelling van deze rubriek.

Scrol nu gauw naar beneden en geniet er van. Zeg ook wat het ikje bij u zelve losmaakt. Hier mag het. Hier kan het. Doe het maar. Het is voor het algemene nut.

Bekijk ook de Eindoordelen van vroeger. Ze verdienen het.

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

201 gedachten over “Spekkige stukjes in ranzige reuzel, daar houdt DSR niet van (13)”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s