Geef jij ook een kopje aan Roosje? (1)

Heer Rozenwater gravatarAls het een beetje meezit dan plaatst kwaliteitsblogger en reageerdersduider Heer Rozenwater in deze rubriek af en toe een “afbeelding van de dag“. De bedoeling is dat jij, lezer, reageerder, fan, toevallige passant, daar een kopje, een titel, een caption bij verzint, Meerdere mag ook. Creativiteit kent geen kwantiteit, slechts kwaliteit.

Dat kopje zet je – zo mogelijk schuingedrukt (dat doe je door er i tussen kleiner dan en groter dan teken voor, en /i tussen kleiner dan en groter dan teken na te zetten – in het reactieveld hieronder.

Winnaars zijn er niet, maar bij de “buren” wordt zo af en toe een kopje tot kop verheven, een printscreen is dan raadzaam.

Heel opvallende kopjes worden alhier op het grote apiedapie.com blog gehoneerd met plaatsing in de RozenKopjesDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Als de rubriek zoveel reacties dat het scrollen moeizaam wordt dan komt er gewoon een volgende aflevering onder dezelfde kop maar met een ander volgnummer. Leuk he?

Veel plezier allemaal. Of niet. Kijk maar.

Hier staan de volgende afleveringen:

Geef Roos een kop (2)

Wie krauwt er aan Rozies koppie? (3)

Heer Rozenwater en zijn gecertificeerde vriendin komen soms wat koppig over (4)

Gevoelsmens Rozenwater deelt zijn plaatjes (5)

Leef jelui maar uit met leuke koppen, lieve mensen (6)

Ziedaar, aanschouw het onschuldige lam dat Heer Rozenwater heet (7)

Het gaat uitstekend met Heer Rozenwater (8)

Gerenommeerd en door iedereen gewaardeerd kunstblog (9)

Lekker genieten met kunst (10)

Het is weer tijd voor kunst (11)

Wilt u kunst of kitsch of liever niets? (12)

Zonder kunst gaat het niet (13)

Kunst met koppen (14)

Gezocht: ervaren kunstredacteur (15)

Is dit kunst of niet? (16, slot)

Enzovoort dus, gewoon in het menu boven op feuilletons, Heer Rozenwater, Kunstrubriek klikken, dan zie je ze allemaal. Echt, geloof me nou, en doe er zelf ook eens wat voor.

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

356 thoughts on “Geef jij ook een kopje aan Roosje? (1)”

 1. Neenee, ik had hem namens jou gedaan, in jouw geest, zoals je kunt zien (noot voor de lezer: zie gisteren, 4 augustus, 12h17). Zelf zou ik nooit met zo’n platte kop komen. Hij zou niet eens bij me op komen, eerlijk gezegd. Laat staan dat ik hem dan zou insturen. Maar toch gefeliciteerd hoor, er is zeker een markt voor, dat zie je wel.

  Like

 2. @APD
  Een dieptepunt, en lafhartig, APD, om je eigen suggesties aan een ander toe te willen schrijven. Een doos van Pandora, een heilloos pad, waar alleen maar narigheid van komt.

  Like

 3. @Keessie, de betreffende tekst is afkomstig uit Fleetwood Mac – Go Your Own Way:

  Shacking up is all you want to do

  Hoe zou jij die zin vertalen?

  Like

 4. Tja, ik ben Keessie niet, maar de geleerden zeggen dat shacking up betekent: wel samenhokken en vrijen, maar je niet binden, niet trouwen, en ook zo af en toe nogeens een potje buiten spelen.

  Like

 5. Kees toch! Is dat een kopsuggestie voor dit lieve plaatje?? Ga je schamen, woorden als het voorgeborchte van de hel neem ik niet snel in de mond, maar ik was er nu dicht bij.

  Zien jullie overigens hoe slecht dit klodderwerkje gemaakt is? Kijk eens naar het bloemetjesmotief van het jurkje van het lieve kind, dat vrijwel verzinkt in het soortgelijke bloemetjesmotief van het bloemetjesveld achter haar. Om over de perspectieffout van de hond maar te zwijgen. Die is groter dan de kinderwagen! Verder ligt er iets onduidelijks voor het bankje op de achtergrond, leidt dus de aandacht af, hoewel niet wezenlijk voor het tafereel. Is het een zakdoek, een vers-gedode kat (daarom kijkt het hondje zo blij), een uitroetser van de penseel?

  Yuri Krotov toch! Een nog niet eens zo oude Rus die zich impressionist noemt, me hoela.

  Hij kan beter hoor!

  Maar ook met deze is weer iets mis met het perspectief, waardoor de twee figuren aan elkaar worden geplakt:

  Conclusie: Yuri kan beter close ups klodderen en dieptes vermijden.

  Like

 6. Kijk nou hoe dat linkerarmpje bungelt en ergens vanuit haar lichaam vandaan schijnt te komen!!! En opnieuw verdwijnt er wat, nu het stukje taart, dat toch het hoofdmotief is, dat het lieve kind pakt en naar haar mond wil brengen. Hap weg, het zit al in de vaas, zucht.

  Like

 7. Rustig Apie, denk aan je hart,even pas op de plaats, niet verder scrollen, diep ademhalen, aan mooie perspectieven denken.

  Zoooo… gaat het weer een beetje?

  Like

 8. Was het geen impressionisme? Er ligt nog een hele rits schilders klaar om door het schoolmeestersoog van Apie afgekeurd te worden. Begin maar eens met Van Gogh. Keus te over.

  Like

 9. Well, I’m not impressed Keesie. Van Gogh is een heel ander verhaal, die kon wel schilderen. Als bij echte impressionisten perspectieven niet kloppen, dan is dat duidelijk, dan is dat ok, dan voegt dat iets toe. Dit zijn gewoon koeiefouten.

  Dit bijvoorbeeld is echt schilderen! Dit is passie, dit knalt eruit, dit overweldigt, dit is voor de volle 100% een meesterwerk van een wereldkampioen:

  En uiteraard heeft de bereisde Apie meermalen in dat veld gestaan en heeft daar ook meermalen zijn eigen plaatjes van de kraaien (die vliegen er nog steeds!) geschoten. Dat dan weer wel.

  Like

 10. Al met al is het de reis niet waard, geen drie sterren van Michelin, zelfs geen omweg, twee sterren, sterker nog , geen ster, gewoon thuis blijven.

  Like

 11. Nog even over de kop van gisteren (dat “Zuigen kreng” van DSR bij die drie dames met spaghetti). Heer Rozenwater haalde die schielijk en zonder discussie weg nadat pawi het volgende had geschreven: “Hr Rozenwater, wilt u de huidige kop zsm vervangen door een willekeurige andere? Dat zuigen kreng komt uit het voorgeborchte van de hel, dat kent u niet, en moge u dat bespaard blijven, maar ik ken het wel en het zuigt me naar diepe dalen waar ik nou net uit was geklommen. BVD.

  Tamelijk dwingend van toon, het suggereert een nare herinnering aan een gebeurtenis uit haar verleden, waar we hier kiesheidshalve niet over gaan speculeren, ook al omdat ons dat geen malle moer aangaat.

  Terecht en invoelend van HR dus dat hij de kop subiet weghaalde. Maar … waar ik dan geen snars van begrijp is hoe dezelfde pawi vervolgens bij de volgende afbeelding van de dag (het brave plaatje van het jonge meisje en het hondje) het oneindig smeriger “…en toen, Bobby, en toen…kwam er een man die vroeg naar het Glory Hole…en weet je wat je toen deed?…” kan suggereren. Sorry, ik kan er met mijn pet niet bij, maar laat maar. Ik wou het alleen even kwijt, en misschien mis ik iets fundamenteels, mag ook per email of het contactformulier rechtsboven (Over en About) als iemand dat vraagstuk kan oplossen.

  Like

 12. @APD
  Tsja, zuigen doet het ieder geval, hoe je het ook went of keert. Je hebt kennelijk wat te doende gebracht met je kop.

  Inderdaad netjes van HR dat ie gehoor geeft aan P.’s dringende, overigens fraai verwoorde oproep.

  Maar ja, wie kent de mens? Zuigen schrijnt, een glory hole kennelijk niet – althans, in dit geval; bij een ander is het allicht andersom. Wat ‘oneindig smeriger’ is natuurlijk ook maar een persoonlijke opvatting, als is DSR geneigd je in dit geval gelijk te geven.

  Maar waarom dat vraagtekentje van P. een minuut later? Weten we zeker niet met een copycat te maken te hebben? Anders ben ik zelfs geneigd P. te complimenteren met haar grensverleggende gedachtengang, zij het alleen vanwege de provocatie en al dan niet tijdelijke breuk met de braafheid.

  Want na haar eerdere oproep zou ’t zonder meer ballsy zijn.

  Like

 13. @APD
  En waartoe dient dat ‘ “Zuigen kreng” van DSR bij die drie dames met spaghetti).’ ?!

  Jij hebt die kop ingediend, niet DSR.

  Kinderachtig, hypocriet mannetje…. *zucht*

  Like

 14. Tja, Heer Rozenwater, als je niet ziet dat seks uitgeoefend door een dier op een kind of vice versa, en dan ook nog door een gloryhole niet smerig is, dan ga ik dat maar niet verder uitleggen en denk er het mijne van.

  Het “zuigen kreng” is een – weliswaar vervelend getoonzette – oproep tot een op zich vrij normale en algemeen geaccepteerde seksuele handeling, tussen volwassenen.

  Goed, we laten het er dus maar bij, maar blijven verward, de opheldering helpt natuurlijk niet, dat vraagtekentje stoorde mij althans niet, het ging mij om de reactie over het gloryhole.

  Like

 15. Apie, je betrekt in je reactie het glory hole-verhaal specifiek op kinderen en honden, en het zuigen-verhaal specifiek op volwassenen. Ik denk dat smerig of niet met name afhangt van wie de spelers geacht worden te zijn. Bij mij is dat althans wel het geval.

  Volgens mij was er in pawi’s kop niet per se sprake van kind en hond als glory hole-spelers.

  Bedankt voor de kopjes, HeRoWa!

  Voor de AVV van vandaag:

  Boom heeft een gezicht als een donderwolk

  En uh-oh, ik zag in het voorbijgaan bij de buren de Ikjestitel ‘Selfie’. Zul je DSR horen. *bergjemaar-icoontje*

  Like

 16. Noot van de webredaktie: deze reactie, het ikje van vandaag, is verwijderd vanwege plaatsing in verkeerde draad, redaktie is echter overtuigd van de goede bedoelingen van den plaatster, en de verwijdering zal daarom niet in haar strafblad worden opgenomen

  Like

 17. @HR
  Uitleggen? Dat zou je wel willen. ‘Vraag dat maar aan je moeder’, zeiden ze dan vroeger.

  @L
  Reigertje, dit toch niet de Ik-jesrubriek? *zucht*

  Like

 18. Luvienna, de kopsuggestie werd gegeven bij het plaatje van dat meisje en hondje, ze leest zogenaamd voor, aan hondje of aan pop, ik kan het niet anders zien. Jij wel?

  Het beoefenen van “gloryhole” is in mijn persoonlijk normen- en waardenpatroon (en ik weet dat zulks bij mensen als DSR anders kan liggen) smerig. Je doet dit namelijk per definitie met onbekenden, je weet niet wie er bij dat uitsteeksel hoort en of hij/zij (eh per definitie HIJ in dit geval) zich wel regelmatig wast. Idem vanuit het standpunt van de steker, hij weet niet wie of wat er aan hem sabbelt. *gruwicoontje”

  Maar, toegegeven, dit moge bij anderen als ouderwets en preuts overkomen, het zij zo. Het is mijn pakkie an niet, ik ben voor het eerst met het bestaan van het verschijnsel geconfronteerd door een post van voormelde rechter. En die vindt dit natuurlijk weer hypocriet, blabla, we kennen de plaat.

  Like

 19. Nou, APD weet van de hoed en het randje.

  HIj speelt het natuurlijk weer laffelijk via DSR, die er slechts in de Nieuwe Revu van heeft gelezen, maar kon ondertussen wel een vaste klant zijn.

  Like

 20. Geeft niet, m’n kind. Je enthousiasme en goede bedoelingen maken veel goed. *supermilde glimlachicoon*

  Like

 21. Tuurlijk Kees, het happen was met een knipoog hoor, net als jouw commentaar. Ik had er wel even een prettig kwartiertje aan. Anders dan in een museum, had ik hier juist meer plezier bij de klodderwerkjes, aan de goede is weinig lol te behalen.

  @Luv, gefeliciteerd met je blote-wijvenkop! Hij was goed. Ook alhier in de eregalerij gezet. 🙂

  Like

 22. Zucht, ook dit is weer zo’n spuuglelijk plaatje dat ik er bijna onpasselijk van word. Technisch niks mis mee hoor, een goeie boom, een mooie glooiende horizon, fraaie wolkenlucht, lekker sappig gras en dito klei. Maar! Die wolk zit precies, maar dan ook precies achter die boom! Symmetrisch is mooi in de wiskunde, maar niet in kunst, oh onbekende klodderaar. Ja, ik weet, het lijkt nu net alsof die wolk de boom beschermt, een hemels randje en nog zo wat van die ongein. *teiltje icoon*

  Like

 23. OK mensen, stuurrrrrr uw laatste koppennnn innnn, deze draaddd gaat sluiten. Morrrrgen een nieuwe, kom maaarrrrr mensennnnn, het kan noggggg ….. Tot morgenochtend 07h00 precies. Daarna nieuwe ronde nieuwe prijzennnnnnn

  Like

 24. Apiedapie? Wij preferen meer het bescheiden type. Iemand met stijl en een superieur gevoel voor schoonheid

  Like

Reacties zijn gesloten.