Geef Roos een kop (2)

Heer Rozenwater gravatarDe heel soms wat zeurderig op mensen die hem niet kennen overkomende kwaliteitsblogger Heer Rozenwater plaatst in deze rubriek met zekere regelmaat de “afbeelding van de dag“. Zijn doelstelling is om daarmee een “visueel orgasme” te bewerkstelligen. Da’s best heftig.

In de praktijk gaan de lezers, reageerders, trollen, fans, thuis-te-kort-komende-likkebaardende mannetjes en -vrouwtjes, en toevallige passanten daar beheerst mee om. Zij genieten in stilte en plaatsen als tegenprestatie een kop, een titel, een caption bij het plaatje van genot. Soms – en dat zijn dan toch weer vooral de vrouwen – meerdere.

Die kopsuggestie zetten de koppensnellers – als ze weten hoe het moet schuingedrukt (dat doen ze door er i tussen kleiner dan en groter dan teken voor, en /i tussen kleiner dan en groter dan teken na te zetten)  – in het reactieveld hieronder. Het zgn. schuinen of italicen kan ook aan de blogbeheerder worden overgelaten, die dit werkje fluitend opknapt. Kwak de kop er maar op, het moderatieteam van dienst maakt er iets moois van.

plofWinnaars en vette prijzen, zoals bij de authentieke HKUKS-rubriek van Apiedapie zelve zijn er niet, maar bij de “buren” wordt zo af en toe een kop tot kop van de dag verheven, een printscreen is dan raadzaam, want ze kunnen zomaar weer verdwenen zijn, soms na een klacht van deze of gene, en soms ploef, weg-is-ie, al naar gelang de luim van voormelde Rozenwater en niemand weet waarom.

Echt goeie, echt opvallende koppen worden alhier op het grote apiedapie.com blog gehoneerd met plaatsing in de RozenKoppenDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eerdere afleveringen zijn alhier te raadplegen:

Geef jij ook een kopje aan Roosje? (1) Heer Rozenwater krijgt kopje

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

348 thoughts on “Geef Roos een kop (2)”

 1. Ja, DSR, ik heb je inderdaad in de ogen gekeken en Beëlzebub niet mogen ontwaren maar dan ben je nog wel tot kleinere zonden in staat.
  Wie is er nu verantwoordelijk voor de laatste duimpjesregen? Ik kom tot twee mogelijke verklaringen:

  a. DSR speelt een zeer gehaaid spel. Juist omdat het zo onwaarschijnlijk is heeft hij zichzelf wéér omhooggeduimd in de hoop dat wij gaan denken dat hij niet betrokken is bij de vorige frauduleuze duimpjesregens. Ja, ingewikkeld maar daarom niet onmogelijk.
  b. Er zijn reageerders met gevoel voor humor die de verontwaardiging van DSR komisch vinden en er daarom wat extra duimpjes tegenaan hebben gegooid.

  Like

 2. @HR
  Van DSR’s verontwaardiging was pas sprake nadat eea al was gebeurd, dus die vlieger gaat niet op.

  Niet fraai zoals je je eigen plezier in het opstoken van de gemoederen vooropstelt door je eerste these tegenover overduidelijke onzin te plaatsen, terwijl DSR weer wordt gekaraktermoord.

  @APD
  Ja, maar het is wel duidelijk. En niets waar je je hopelijk niet overheen kunt zetten.

  Je spreekt DSR’s argumenten tegen het voordeel dat hij volgens jou van eea zou hebben niet tegen. Hopelijk zie je in dat je eerdere insinuaties geen pas hadden.

  Like

 3. Helemaal eens met ons Rechtertje wat betreft de duimpjes. Het geïnsinueer is keiirritant, de ‘humor’ ver voorbij. Stop daar dus mee of schaf de duimpjesmogelijkheid af. Het is van tweeën een: ofwel mét duimpjes en dan geen gezeik achteraf, ofwel zónder.

  Like

 4. Als DSR K. 15 duimpjes omhoog zou kunnen geven, zou ie het zeker doen. 15 duimpjes-op-icoon

  Like

 5. De logische tussenvariant dent zich aan:
  -Schaft de huidige duimpjes, die zich buiten ieders technische controle beviinden, af.
  -Voer een systeem in waarbij iedere reageerder max. 1 duimpje of of neer per reactie per dag kan geven dmv een geschreven –icoontje-, eventueel met de mogelijkheid per dag een reactie met 2 duimpjes te bedenken, een bonus/malus-duimpje dus.

  Dit creeert voor de blogbaas, gezegend met een uitermate beschaafd publiek dat nauwelijks gemodereerd hoeft te worden, de mogelijkheid om meerwaarde te bieden door aan het eind van de dag/week/maand een en ander op te tellen en te publiceren, al dan niet vergezeld van van een bokaal.

  Eerlijk, eenvoudig en transparant.

  Like

 6. Wat een heerlijke discussie over duimpjes omhoog of omlaag.

  Een andere oplossing zou zijn: doe als Klare Taal en laat alle watvindenzevanmij varen.

  Weg met hoofdbrekens en rekenarij!
  Maak de blogbeheerder vrij!

  Like

 7. Ik zie wel in dat de duimpjes niet genegeerd kunnen worden, nu daaraan een bokaal/vetlederen medaille/flessen Chival Regal aan kunnen worden gekoppeld.

  Leve de vrije blogbeheerder.
  Moge de vloek van Kees de Jongen nooit uw deel zijn.

  Like

 8. Leuk dat DSR meedenkt want dat duimpjesgedoe is inderdaad een onverkwikkelijke zaak, hoe eerder achter de rug hoe beter, dan kunnen we ons weer op wezenlijker zaken richten maar zijn plan is natuurlijk onuitvoerbaar. Apie heeft een ontzettend belangrijke baan, die kan echt niet zijn tijd hier verdoen met handmatig duimpjes tellen. Dat is administratief een veel te belastende taak. Ondoenlijk!

  @DSR, optie b leek me juist de meest waarschijnlijke.

  Ik wil geen stemming maken maar hou je er rekening mee dat Keessie je aan het “vernachelen” is? In een Engelse whodunit zou Keessie de meest waarschijnlijke dader zijn, die doet zich veel te onschuldig voor, let op mijn woorden.

  Like

 9. En als ik me (te) schuldig zou voordoen, wat zou je dan zeggen Rozenwatertje? Dat Keessie het niet is omdat hij zich (te) schuldig voordoet? M.a.w. het is maar goed dat je geen rechercheur bent geworden.

  Ik stel voor dat jij het duimpjestellen voor je rekening neemt. Ik vertrouw erop dat je dat op correcte wijze zult doen en je doet er Apie een plezier mee. Dat moet je toch over de streep trekken. Meld je maar aan.

  Like

 10. Hebben jullie ook last van jeuk en korte armpjes? Ik zo langzamerhand wel, met dat helemaal naar beneden scrollen bij de reacties en dan pas de nieuwe reacties kunnen aanklikken. En dan moet je alsnog weer verder scrollen om tot je teleurstelling weer een discussie over duimpjes te lezen. Hebben jullie dat nou ook?

  Je denkt: HR en Kees de Jongen, dat kan nog wat worden. Nee.

  De mooiste verrassing zit in de nieuwe avatar van HR. Is hij het wel echt?

  Like

 11. Ja pawi, ook dat is HR, hij loopt weleens in zijn slobberpak, dat mag hier best hoor, als je maar fris ruikt. In het pak zijn we hier bijna geen van allen.

  Qua duimpjes, het is een complex vraagstuk. Ik heb een extern bureau om advies gevraagd, binnen een paar weken brengen ze rapport uit en praten we verder.

  Qua lang scrollen: er komt binnenkort een nieuwe Rozenkoppendraad, nog even geduld. Maar om snel naar de laatste reactie te gaan hoef je niet te scrollen maar in de linkerkolom helemaal bovenaan bij de laaste reacties (“Dit zei”) op de reactie naar keuze te klikken. Niet op de avatar of reageerdersnaam, maar op de titel van de draad.

  Like

 12. Begrijpelijk dat je als blogbaas en tevens ceo van het een en ander je niet met de up- en downtjes kunt bezig houden.
  Ik als digibeet zou denken dat je dat gemakkelijk via je digitaal begaafde secretaresse(s)
  zou kunnen oplossen.

  Gewoon dus via de DSR methode.

  Like

 13. @pawi, die avatar krijg ik van Apie cadeau, als ik niet inlog. Een mies (?) gezichtje, waar ik dat aan te danken heb weet ik niet.

  Je hebt gelijk, ik heb er ook meer dan genoeg van maar je moet zo zien. De dagopbrengst van een onderneming is in de tas van een werknemer teruggevonden. Die werknemer beweert bij hoog en bij laag dat hij niet zelf dat geld in zijn tas gestopt. Je begrijpt dat er onrust op de werkvloer ontstaat. Een intern onderzoek is gaande, de wildste geruchten doen de ronde, aan werken komen ze niet meer toe. Het gaat alleen nog maar over die stomme duimpjes. Nu wil Keessie dat ik het nieuwe systeem ga administreren terwijl ik met een eigwn blog en de dagelijkse aanvoer van nieuwe prentjes echt wel iets anders aan mijn hoofd. Hoe vaak publiceert hij iets nieuws op zijn blog? Eens in het half jaar of zo?

  Liked by 1 persoon

 14. @DSR
  Wat betreft de duimpjesadministratie: dat kan de blogbaas eventueel ook aan een stagaire uitbesteden. Vroeger had hij het nog wel eens over de sappige exemplaren op z’n werk, maar nu is het wat stiller.

  Allicht dat een herintredende VUT-ter bereid kan worden gevonden om zoiets met behoud van uitkering te doen?

  Like

 15. Apie, als ik op een laatste reactie klik, krijg ik de betreffende draad te zien, bovenaan. Dan moet ik helemaal naar beneden scrollen om op ‘nieuwe reacties’ te klikken en wederom naar beneden scrollen om uiteindelijk die inmiddels felbegeerde reactie te mogen zien.
  Of, denk ik soms: laat maar…

  Like

 16. In feite wil DSR dus terug naar het stalinistisch systeem waarbij anoniem stemmen niet mogelijk was. We moeten heel goed nadenken met zijn allen of we dat wel willen. Dat tellen kan overigens overgeplaatst worden naar een lage-lonen land, China bijvoorbeeld. Automatiseren is inderdaad ook nog een oplossing misschien zelfs geïntegreerd in het huidige duimpjessysteem. Ik zeg maar iets geks.

  Like

 17. Inderdaad, je krijgt korte armpjes van het scrollen en Apie zijn oplossing werkt niet. Alsjeblieft heel snel een nieuwe rozekoppendraad, dan zijn we ook verlost van dat wedgwood kopje, daar valt niet uit te drinken (zoals kt terecht opmerkte).

  Like

 18. Ja hoor, DSR heeft zijn duimpje omhoog alweer te pakken en Luvienna, Ilona en ik krijgen op de vroege morgen een duimpje omlaag in de maag gesplitst. Bedankt 😦

  Like

 19. Ilona toch! foei icoontje Een beetje doorzettingsvermogen hoor! Ook over het reactiemanagement heb ik om advies gevraagd. We hebben daar een compromis gevonden, na lang sleutelen, te technisch om hier even uit te leggen. Toch even:

  De reacties worden om de 50 ververst, dit om ellenlang scrollen te voorkomen. Bij de buren reageert het wat makkelijker omdat de reacties daar beneden de 10 blijven, hier zitten we regelmatig op tussen de 200 en 300. Met hele korte verversingsloops, zeg een stuk of 10, ben je snel bij de laatste reactie, maar is het doorbladeren van oudere reacties bewerkelijk.

  Bij lange loops van zeg 100 kun je de discussie heerlijk chronologisch volgen maar blader je je zeker op een mobiel device gek.

  Vijftig leek destijds het optimum. Maar kan worden bijgesteld. Tot op heden weer ik alleen van jou dat dit zelfs een reden kan zijn voor afhaken ween icoontje Toch hoop ik zo af en toe van je te horen. Zet er anders een lekker kopje thee bij.

  Like

 20. @HR
  Helemaal niet. Desnoods zouden duimpjes ook naar een anonieme server kunnen worden gestuurd onder toezicht van een notaris.

  Ik heb je trouwens een duimpje neer gegeven, omdat je doorgaat met haatstoken.

  Trouwens, wanneer ben je door je collectie van wat ’t ook maar is dat je nu toont? Graag weer eens een zwart-wit foto over die Goeie Ouwe Tijd van Toen.

  Like

 21. Apie, dat wil niet zeggen dat ik het later niet nog eens probeer, in de hoop dat het dan beter gaat.
  Kopje thee, hmmm, mag het ook wat anders zijn?

  Like

 22. @DSR, naar een anonieme server sturen, waar slaat dat nou weer op?

  De succesvolle Cobra serie is bijna op zijn eind, nog één afbeelding te gaan. Had je kunnen weten als je een beetje had opgelet:

  “Gisteren naar de Cobra tentoonstelling in Amstelveen geweest. Een aanrader, prachtige collectie. De volgende schilderijen heb ik voor mijn blog uitgezocht:

  The gate – hans hofmann √
  No 175 – luis feito √
  Number 18- jackson pollock √
  Afro – night flight √
  Dorfsscene – lucebert √
  Remuement – pierre alechinsky √
  Groep – anton roosken √
  Compositie in bruin en zwart – theo wolvecamp √
  Corneille – abstracte compositie”

  Like

 23. Ja hoor, Ilona, op apiedapie mag je helemaal zelf uitkiezen wat je drinkt tijdens het surfen. Zo later op de avond en in de vroege nachtelijke uren is dat ook weleens aan de reacties van deze of gene te zien grinnik icoontje

  Like

 24. @HR
  Zeurkous! Naar een server die onder afhankelijk beheer en toezicht staat, zodat verder niemand van hier d’r kan, voor de eerlijkheid weet je wel?

  Nog beter zou het zijn om de duimpjes af te schaffen, want het nodigt alleen maar uit tot anoniem haatminnen. Helaas volgt niet iedereen DSR’s voorbeeld om zijn meningen in woorden te vatten. Een duimpje en weg, dat is het wel voor de meesten. zucht

  Like

 25. En dat moet ik allemaal distilleren uit “naar een anonieme server sturen”? Je kunt knap formuleren DSR, behalve als je het hebt over iets waar je de ballen verstand van hebt. Onderhand ben je dus ook behoorlijk mijn reacties aan het neerduimen. Mooi is dat.

  Like

 26. @HR
  Het is een proces, HR. Denken, voorstellen, aanscherpen. Van jou moeten we het ook niet hebben in deze.

  En je moest je schamen met je beschuldiging, al ben je itt de blogbaas wel zo eerlijk niet om de pot te draaien.

  Maar hou er toch maar mee op. K. heeft in dit verband ook al verdienstelijk gesproken.

  Like

 27. Nou, Apie, onder jouw deze of gene kan ik mezelf niet herkennen.
  Je zult wel gemerkt hebben dat mijn deze later op de avond en in de vroege nachtelijke uren hier nooit te vinden is.
  Met ‘iets anders’ bedoel ik niks alcoholisch.
  ’s Morgensvroeg drink ik twee Chinese potjes thee. Daarna word ik er misselijk van.

  Like

 28. Maar over wie de blogbaas het wel had, dat blijft in het midden. ‘Hier steekt men onder water’, staat er boven de deur van zijn winkeltje.

  Like

 29. HR,
  Als kunstkenner heb ik wel een beetje bezwaar tegen de omschrijving “Afro – night flight ”

  Bij de andere schilderijen komt de titel eerst, dus hier zou je denken dat de kunstenaar “night flight” het schilderij “Afro” heeft gemaakt. Had gekund natuurlijk, maar het is net andersom. * lekker puh – icoontje *

  Like

Reacties zijn gesloten.