Wie krauwt er aan Rozies koppie? (3)

Galerie So.SchönHeer Rozenwater (*zie voetnoot) plaatst in deze rubriek op werkdagen de “afbeelding van de dag“. Hij bezoekt hiertoe regelmatig tentoonstellingen in de wijde omstreken rondom zijn huis, noteert daar titels en namen van meesterwerkjes, zoekt die thuis op het internet op en dan kan het copyen en pasten beginnen. Zijn jachtterrein is ook vaak zijn Facebook en dat van zijn vele vriendinnen, waar hij grasduint naar zwartwitplaatjes van opwaaiende zomerjurkjes en dat soort werk.

ov chip kaartEens per maand declareert Roosje (of “Rozie” zoals hij door zijn fans liefkozend wordt genoemd) zijn reizen aan de hand van het transactieoverzicht van de OV-chipkaart, en de kopjes koffie en calvinistische lunches (vrijwel altijd met kroketten) aan de hand van ingescande kassabonnetjes bij blogbaas dezes. Nou, da’s een koopje, want de reageerders verzinnen er kopjes bij. Niet dat het de bedoeling was, maar da’s zo gegroeid.

koppie krauwNu zijn er mensen die denken dat mensen zoals Rozenwater bloggen om daarmee in het middelpunt te staan, om er applaus en duimpjes mee te scoren, om hun koppie gekrauwd te krijgen.  Maar voor onze Heer Rozenwater hoeft dat niet. Zijn kopke hoeft niet gekrabd te worden, dat kopke heeft wel wat anders aan het hoofd.  Hij heeft het altijd razenddruk met iets.

Bij de “buren” verheft Roos regelmatig een kopsuggestie tot kop van de dag. Opvallende koppen worden alhier sporadisch op het grote apiedapie.com blog gehoneerd met plaatsing in de RozenKoppenDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eerdere afleveringen zijn alhier te raadplegen.

(*voetnoot: Heer Rozenwater komt soms op mensen die hem niet kennen wat zeurderig over) 
Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

233 thoughts on “Wie krauwt er aan Rozies koppie? (3)”

 1. Ja hoor, typisch meten met twee maten. Waarom zouden discussies op de Ikjesdraad wel voor de eeuwigheid bewaard moeten blijven en wat hier besproken wordt mag zeker mag weggedonderd worden op de mestvaalt van de eeuwige vergetelheid waar geween en tandengeknars zal zijn? Mijn rubriek heeft toch ook een intro waar alle pareltjes van welsprekendheid verzameld kunnen worden? Of niet soms? Misschien moet de weekendboycot uitbreidt worden naar een langweekendboycot. De willekeur van de blogbeheerder begint onuitstaanbare vormen aan te nemen. Zo K A N het niet langer!

  Ja, die Arjan Robben, wat zat hij er heerlijk ontspannen bij en wat een gezeur weer. Een echte kerel moet er niet bij gaan zitten als een jonge joffer met een tekort rokje. Het is aangetoond dat mannen die wijd zitten extra sterk zaad hebben.

  Stromea wil ik zien, leuke gast, Zalm misschien, Famke Janssen weet ik niet, dat zou vooral zijn omdat het een lekker wijf is. Veel meer weet ik niet van haar. Piketty wordt overschat las ik ergens.

  Ouwe mannen sex? Waar dan???? Waarschuw me want dat wil ik niet op mijn draad zien. Er is al genoeg viezigheid en vunzigheid op het web.

  Like

 2. Ik ben meer visueel ingesteld en daarbij heb ik het natuurlijk veel te druk. Nee Apie, jij schrijft die introotjes met twee vingers in je neus, nou niet met smoesjes aankomen. Kort je ikjes introos voor de helft in, die hebben de tendens veel te lang te worden. Dat krijg je als je een makkelijke pen hebt.

  Like

 3. Ongelofelijk, wat een luie drommel, die HR! Dat ie het inderdaad zelf maar doet, al is het maar voor een keertje, voor de afwisseling.

  Like

 4. Och, ik denk dat we met z’n allen aan een (1) introotje per week al meer dan genoeg de handen vol hebben.

  Ik overweeg overigens een vervroegde nieuwe intro voor dit Rozenkoppierubriekje. Ik kan die aap op die papegaai nu zelf niet meer zien. Wat een vals beest is dat zeg! Dus: wacht in spanning af, zet de wekker, log meteen in, nog voor het douchen, er kan zomaar heel binnenkort een nieuwe Rozenintro (zonder samenvatting) aankomen.

  Like

 5. @Apie Een vervroegde nieuwe intro voor de Rozenkoppierubriek: weet je zeker dat dat vanwege het papegaaienplaatje is? Geen andere, al dan niet verborgen redenen? 😉

  Like

 6. Hier M O E T ik op reageren (hoewel ik het onwaarschijnlijk druk heb). DSR die nog nooit van zijn leven een intro heeft geschreven, die ook gezegend is met de gave des woords al zou je het gemeten aan zijn spelling niet zeggen, zal mij even vertellen wat ik moet doen? Dacht het niet, ga jij maar die introos schrijven, je zit daar in Brussel toch maar uit je neus te lunchen op kosten van de Europese belastingbetaler. Een typisch gevalketje DSR eigen van pot verwijt de ketel, een gotspe waar heel Mokum zich het lazarus om zou lachen als het bekend raakte.

  Een nieuw intro, wat leuk! Eindelijk verlost van dat afschuwelijke aapje en dan kan ook zoals uitdrukkelijk is beloofd ook dat zeurderig uit de intro. Ja, een schoon en fris intro. Ik kijk er naar uit!

  Like

 7. @Luv, wat ben je toch slim! Dat is het natuurlijk, de weekendboycot vreet aan Apie, vandaar een vervroegde intro, dan kan hij zonder gezichtsverlies van dat zeurderig afkomen. Opheffing boycot moet ik in elk geval over nadenken, de rust bevalt me.

  Like

 8. Hm, als dat zo opgevat wordt, dan moet ik er nogeens over nadenken. Enfin, we zien wel wat er op de televisie komt vanavond. Met name tijdens #pauw blogt (en twittert) het heerlijk. #bzv zou nog mooier zijn, maar daar moeten we nog een paar maanden op wachten.

  Like

 9. Misverstandje lieve Luv. Geen Basic Instinct, integendeel, wat ik voor ogen had was een joffer met een kort rokje die de benen juist stijf gesloten houdt.

  Like

 10. Ja, daar moet ik Heer Rozenwater gelijk geven. Gesloten is onmetelijk veel spannender dan als je in de eh orkestbak zit te kijken. Ik had een hardstikke leuk ander maar tikkie grof beeld in gedachten. De schooljeugd leest mee dus ik laat het er maar eens bij.

  Like

 11. @L
  Dat stemt droevig. En dat allemaal omdat ’t zo’n lachebekje is?

  @HR
  DSR schrijft ioedere dag meerdere malen het equivalent van een beknopte intro. Het wordt alleen niet boven een stukje gezet, da’s alles.

  Maar laten we niet vergeten dat het jouw thead is en APD’s blog. DSR’s rol in deze is die van een bescheiden hommeltje.

  En laat het misverstand dat DSR met z’n snuit in de Europese graaitrog zit nu toch eens achter je. zucht

  @APD
  Doe maar een mooie still uit ‘Lambada’, toen de string voor het eerst naar Europa kwam. Gewoon opgewekt en natuurlijk tijdens een vrolijk dansje, zonder viezemannetjesgnuiverijen.

  Like

 12. Jammer hoor, niets van dit alles kan in het intro van volgende week aan de orde komen. Kunnen we niet afspreken dat we de leuke en interessante discussies op die andere draad voeren? Hier dan alleen wat vage kopsuggesties die toch nooit of veuls te laat tot iets leiden, en dan nogeens niet op dit blog? #durftesuggereren

  Like

 13. Gaarne twee Intro’s, voor elke rubriek één. Het is toch mooi als op beide draden interessante (Haags kakaccent er zelf bij denken) discussies en babbels te lezen zijn? Blogverheffend zou ik zeggen.

  Wat Zalm betreft: weg met die man, daar is niks mee te beginnen. Piketty: wat die in een lijvig boek heeft opgetekend roep ik, zonder onderzoek gedaan te hebben maar gewoon door het gezonde verstand te gebruiken, al jaren. Die man pleegt gewoon geestelijk plagiaat. Het strekt hem wel tot eer dat hij als econoom enigszins buiten de zgn. ‘vrije’ markt-box kan denken. Gek dat hij misschien wel de enige is. De rest leutert slechts over de voor- dan wel nadelen van een procentje inflatie meer of minder en een tiende procent renteverhoging of -verlaging en er zitten altijd evenveel voor- en nadelen aan vast, zodat het praktisch ook geen mieter opschiet. Nepwetenschap op de vierkante nanometer.

  Like

 14. Dank voor je meedenken, Kees. Je weet ook wel dat het voor mijn pensionering niet haalbaar is, maar het is fijn te weten dat er vraag naar is. Die intro’s, da’s een gouden greep!

  Met blijdschap geef ik kennis van de aanstaande geboorte van een spiksplinternieuw rozenintro, we verwachten de boorling morgenochtend vroeg. Kort, krachtig, to the point, met vriendelijke plaatjes.

  We gaan hier dus sluiten mensen. De winnende – tongue in cheek – kop van Ad Hok wordt in de powerpoint van morgen opgenomen.

  Like

 15. Ik zie de video nu pas, HeRoWa, mooi! ik heb die al een keer ergens gezien; muziek, automatisch gemaakt op basis van vogelzang, toch? Heel ingenieus, heel kunstig, heel mooi.

  Like

Reacties zijn gesloten.