Heer Rozenwater en zijn gecertificeerde vriendin komen soms wat koppig over (4)

koppig1
Source: Discipline a Stubborn Child (wikihow)

Heer Rozenwater *) plaatst in deze rubriek op werkdagen de “afbeelding van de dag“. Waar hij ze vandaan haalt, dat weten we niet, maar ze hebben vrijwel altijd een bepaalde kwaliteit. In de loop der jaren is de traditie gegroeid dat reageerders er kopjes bij verzinnen.

Bij de “buren” verheft Roos regelmatig zo’n kopsuggestie tot kop van de dag. Opvallende koppen, verheven of niet, worden alhier weleens gehoneerd met plaatsing in de RozenKoppenDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eerdere afleveringen zijn alhier te raadplegen.

*) Heer Rozenwater en zijn gecertificeerde vriendin, die hem weleens helpt met het uitzoeken van verantwoorde kunstwerken waarvan het zo is dat als je ze niet goed vindt dat automatisch betekent dat je er geen verstand van hebt, kunnen soms op mensen die hen niet kennen en soms ook op mensen die hen wel kennen wat koppig over komen.
Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

523 thoughts on “Heer Rozenwater en zijn gecertificeerde vriendin komen soms wat koppig over (4)”

 1. Dank voor de positieve reacties, komt niet van de minsten, wat zeg ik, komt van de besten! Ja, ik voel me zeer vereerd, heeft mijn lijden toch nog iets opgeleverd.

  @DSR, wacht niet te lang met je vervolg, je moet het ijzer smeden als het heet is. Die vakantie van mij is nog geen jaar geleden maar jouw jeugd en geloofs-ervaringen zoeken al tientallen jaren een uitweg. Je staat op uitbarsten man, maar er een goed gebruik van!

  Luvienna heeft natuurlijk gelijk, wederhoor van A. is niet vereist om te begrijpen dat het een v e r s c h r i k k e l i j k mens is. Wederhoor kun je vergeten. Zal er niet van komen. Ik heb A. geconfronteerd met het dagboek en toen is ze er niet op ingegaan. Ze noemde het een trap na. Dat was alles.

  Like

 2. @HR
  Het zou over jou moeten gaan, maar je haalt een labiele vrouw door de mosterd, zonder maar te erkennen dat ’t van een bedenkelijke eenzjdigheid is.

  Like

 3. Dat het over ons Rozenwatertje gaat, lijkt me evident. Hij doet me denken aan Maarten ’t Hart, die ook steeds verliefd was op onbereikbare, onuitstaanbare meisjes. Daarmee typeren deze lieden zich toch heel helder? Omdat ik zo aardig ben, wil ik de term ‘sukkels’ niet in de mond nemen. De lezer moet dat maar voor zichzelf uitmaken.

  Like

 4. Ja, ’t is fraai. DSR heeft dat mooie vogeltje al van zijn t-do-lijstje kunnen afstrepen, maar was helaas voorzien van een bescheiden cameraatje.

  Ze zijn in het echt kleiner dan je allicht zou denken.

  Like

 5. DSR: “Het zou over jou moeten gaan”. Tsss, hoor hem. Een persoonlijker document (“sprongen de tranen in mijn ogen”) is haast niet voorstelbaar. Wanneer ga jij je eens in je verhaal kwetsbaar opstellen? Met Sint Juttemis zeker.

  Gelukkig komt Keessie me te hulp, de vergelijking met Maarten ’t Hart stel ik buitengewoon op prijs. Ja, op liefdesgebied ben ik een evengrote sukkel als Maarten of nog erger. Maarten is daarbij een geweldige schrijver. Hij past de werkelijkheid naar behoeven aan en heeft daarbij ook nog eens mooie filosofische gedachtes. Ik kan alleen maar schrijven zoals het echt gebeurd is, rijke filosofische gedachtes heb ik niet en aan de ellende komt geen eind, het gaat maar door. De vraag is of het de mensen nog lang kan boeien maar dat zien we dan wel weer, ik heb nu haast.

  Like

 6. Ach HeRoWa, het is een schrale troost, maar ellende (van anderen) boeit de meeste mensen eindeloos. Desondanks hoop ik dat aan jouw ellende wel een einde is gekomen. En dat gebrek aan rijke filosofische gedachten, dat staat te bezien.

  Like

 7. Wat een prachtige afbeelding! Is er wat achtergrond informatie beschikbaar?
  Eindoordeel: 7.4 (zegge: zeveneneenhalf)

  Like

 8. Merci.

  Zijn we hier inmiddels ook niet eens toe aan een nieuw topicje? Meer dan 500 reacties, het is nogal wat.

  Like

 9. Hear hear indeed, ben het al een tijdje van plan, maar door omstandigheden (ongelukje met fiets, reis naar het verre Westen, schrijven van niet alleen wekelijks intro, maar ook nog het bewerken en illustreren van twee lange feuilletons over Geloof en Liefde) is het er nog niet van gekomen. Maar het blijft in de planning en ineens, floep, dan staat de nieuwe er. Houdt moed en blijft kalm.

  Like

Reacties zijn gesloten.