Gevoelsmens Rozenwater deelt zijn plaatjes (5)

handGevoelsmens Heer Rozenwater, die gelukkig zichzelf is gebleven na zijn mountainbikeavontuur op Fuerteventura waar hij met een vrouw met verbrijzelde knieën op de bank van zijn vakantieappartmentje ’s avonds na het schommelen de liefde bedreef, maar overdag het huis werd uitgezet omdat zijn “negatieve energie” haar niet aanstond, ze ruzieden ook over koffers, flesjes water en te zacht opgepompte fietsbanden, het is dan ook nu uit, en ze heeft hem zelfs op Facebook ontvriend, die Rozenwater dus blijft hier onverstoorbaar zijn prachtige plaatjes delen. En daar zijn we blij mee. Keiblij zelfs! *keiblij icoontje*

Op werkdagen komt er op ongeregelde tijden vaak een “afbeelding van de dag“. Rozenwater krijgt ze van zijn overgebleven Facebookvriendinnen en door af en toe een museum of expositie in Almere en verre omstreken te bezoeken, want tijd heeft hij nu weer zat. Reageerders verzinnen doorgaans een kopje bij het plaatje. Mag. Maar hoeft niet.

Bij de “buren” verheft Rozewater zo’n kopsuggestie tot kop van de dag, gisteren of eergisteren. Opvallende koppen, verheven of niet, worden alhier heel sporadisch om het exclusief te laten zijn gehoneerd met plaatsing in de prestigieuze en fraai vormgegeven bewegende RozenKoppenDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eerdere afleveringen zijn alhier te raadplegen.

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

225 thoughts on “Gevoelsmens Rozenwater deelt zijn plaatjes (5)”

 1. Nee Apie, DSR had al een paar regels voor het accepteren van Ikjes vastgesteld: er moet sprake zijn van kinderen, liefst die ‘leuke eigenwijze’ en de Ikjes-figuur moet de chroniqueur zijn en geen deelnemer in het verhaaltje. Niet-suffe Ikjes komen er zo niet in.

  Like

 2. Apiedapie, je blogsite blijft mij verbazen, overal kun je leuke, en soms minder leuke, reacties lezen, het gaat echter zo snel dat ik soms niet meer weet waar ikzelf iets heb geschreven. Veel gezoek dus, en dat in deze drukke periode in mijn leven.

  Like

 3. Timmerark, je kunt aan de linkerkant zien wat “hot” is, oftewel de laatste 15 reacties. Daarnaast staan aan de bovenkant van je scherm de 6 lopende berichten (dat wil zeggen: ze zijn nog in bewerking en/of in bespreking). Mocht dat niet lukken dan kun je in de menubalk zoeken naar het meest recente ikje, of je klikt je wegje door de feuilletons (tweede knop van links). Ook leuk: maar gewoon wat raak klikken.

  Als je het echt professioneel wilt aanpakken dan abonneer je je op de RSS reacties of RSS berichten (zie kolom links ergens onderaan). En op WordPress, oh geluksvogel, kun je ook nogeens in je “Reader” je eigen commentaren en wat mensen daar op terug zeggen volgen.

  Met een Volkskrantje op de bank lijkt mij persoonlijk nog het fijnst.

  Like

 4. Tja,

  Te diep in het glaasje kijken

  ligt wel erg voor de hand.

  Dan maar deze:

  Zo vallen er tenminste geen sneeuwvlokjes in mijn glaasje

  Geïnspireerd uiteraard door Apie’s dwarrelende vlokjes.

  Like

 5. Blote billetjes in het zand

  Met dank aan de heer Apie die me met zijn kopsuggestie op het spoor zette.

  Like

Reacties zijn gesloten.