Leef jelui maar uit met leuke koppen, lieve mensen (6)

roofvogel op fuerteventuraOp werkdagen komt er hier vaak een “afbeelding van vandaag” (AVV) voorbij, aangeleverd door internetfenomeen Heer Rozenwater, bekend van de vroege succesjaren van de NRC ikjesrubriek en van wat andere fora.

Roos, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is een kunst & curiosa kenner, die dingen uitzoekt op het gevoel en er pas daarna schoorvoetend wat achtergronden bijleest, maar dat niet zo belangrijk vindt.

Roos is ook een begenadigd schrijver van Woody Allen-achtige liefdesgeschiedenissen, waarin hij eigenlijk zijn heart out schreeuwt, maar dat met zoveel milde zelfspot en zo’n prachtige toon van verwondering over het leven en zijn rol daarin doet, dat het eigenlijk de lezer is die schreeuwt.

verwijtenRoos is een mooie-vrouwenliefhebber, ach wie niet, wie houdt er van lelijke vrouwen, zou je zeggen, maar hij gaat zover dat hij mooie vrouwen met een rotkarakter blijft wippen, en daarbij vermoedelijk een hoop lelijkerds met een lief karakter, waarvan hij echt zou kunnen gaan houden en die hem zouden doen groeien in plaats van afbreken en hem dus echt gelukkig zouden kunnen maken, laat schieten.

Roos heeft ook nogeens tijd om reageerders alhier en elders te analyseren en duiden. Hij beschikte in het verleden zelfs over een heuse ikjesdatabase. Maar daarover weer eens een andere keer, want dit zou eigenlijk een ultrakort introotje moeten worden over weer een nieuwe aflevering van zijn rubriek.

Reageerders verzinnen doorgaans kopjes bij zijn plaatjes. Dat is zo gegroeid. Mag. Maar het hoeft niet. Bij de “buren” verheft Rozenwater zo’n kopsuggestie dan tot kop van de dag, van gisteren of van eergisteren, Opvallende koppen, verheven of niet, worden alhier heel sporadisch om het exclusief te laten zijn en geheel onafhankelijk door de blogbaas zelver, ik dus, gehoneerd met plaatsing in de prestigieuze en fraai vormgegeven bewegende RozenKoppenDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eerdere afleveringen zijn alhier te raadplegen.

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

531 thoughts on “Leef jelui maar uit met leuke koppen, lieve mensen (6)”

 1. Enfin, hopelijk kunne we dan een streep onder deze affaire zetten.

  Het waren leerzame dagen voor iedereen.

  Hopelijk heeft de blogbaas opgestoken dat drankmisbruikgrapjes niet te pas komen, want daar komt allen maar narigheid van grinikicoon

  Enfin, zand erover, streep eronder – en eens zien wat de Ik-jes brengen.

  Like

 2. Er wordt nog wat nagesputterd maar we komen langzamerhand weer in normaal vaarwater.

  Het werd tijd zeg!

  Like

 3. @APD
  Aan DSR’s commentaren heb je geen werk – geen onvertogen woord staat erbij.

  En jij gaat over je eigen tijd. Je steekt erin wat je wilt.

  Like

 4. Bertje had natuurlijk gelijk, hoevaak jij wel niet hebt gesuggereerd dat iemand al aan de witte wijn zat… pffff

  Like

 5. Voor degenen die geen tijd hebben om door te klikken, dit is het citaat dat Bertje aanhaalt (en hij kon er uit heel veel kiezen).

  30 DECEMBER OM 16:27#26
  De Schrijvende Rechter

  @22 nijholt
  Nu al aan de port, Nijholt?

  Like

 6. @B
  Kijk, da’s nou wel een leuk, gemoedelijk drankgrapje.

  Je moet weten dat die Nijholt altijd op de huid zat en DSR gewoon weg wilde hebben. En maar aanslaan bij elk vertikkinkje… ja, dan vraag je er natuurlijk wel een beetje op als je dan zulks voortbrengt.

  Like

 7. Ach, die APD die zo vreselijk krap in z’n tijd zit, en daar zo weinig respect voor krijgt boehoehoe-icoon , heeft gelukkig wel tijd voor dergelijke service milde glimlachicoon

  Uiteraard is de context achterwege gelaten bij het plaatsen van dit vier jaar oude fragment.

  Like

 8. APD is nog duidelijk een beetje rancuneus milde glimlachicoon

  Als ie nou maar niet weken aan een stuk door blijft gaan, want da’s voor niemand leuk. Vooral de schuchteren onder ons kruipen bij constante ruzie in hun schulp en durven geen letter meer te tikken.

  Like

 9. Apiedapie januari 16, 2015 om 18:36

  Nee dat doe ik niet. Mijn post van enkele dagen geleden waarin haar mening stond is door jou verwijderd. Net als alle posts van mijzelf op die avond. En nu vraag je om haar mening. Dat is, zacht gezegd, nogal merkwaardig.

  Like

 10. Lui, ik heb er nog eens over nagedacht en als het zo verder gaat, zitten we toch Sint Juttemis met zure gezichten.

  DSR zal dan maar weer de Ghandi uithangen en de minste zijn:

  Aangezien het DSR indringend duidelijk is geworden dat vele reageerders prijs stellen op het lezen van zijn Verhalen op apd.com, stelt hij deze weer ter beschikking voor publicatie, met het volle vertrouwen in het zorgvuldig en integer beheer de blogbaas.

  Like

 11. @dsr: yo, mannetje, zal ik ‘ns een blog voor je aanmaken, kun je zelf beheren, ’n fluitje van een cent, ben je van niemand meer afhankelijk, wat vind je daarvan?

  Like

 12. Heerlijk toch, de strijd is weer beslecht, deze knokpartijtjes zijn slechts voor de fun om de zaak een beetje leven in te blazen.

  Prima PR beleid, met HR als spinmaster.

  Like

 13. DSR is dolblij dat hij een weg heeft gevonden om genadiglijk toestemming te geven zijn verhalen hier terug te plaatsen: het is hem indringend duidelijk geworden dat lezers het op prijs stellen ze hier te lezen. Anders had hij moeten vragen of ze alsjeblieft weer terug mochten.

  Blij dat ze er straks weer zijn, rechtertje!

  Like

 14. HeRoWa heeft inderdaad een knappe rol gespeeld in deze hele affaire, met duwtjes en porretjes op de juiste momenten en de juiste plekjes. Hulde, Roosje!

  Like

Reacties zijn gesloten.