Ziedaar, aanschouw het onschuldig lam dat Heer Rozenwater heet (7)

hemaOp werkdagen komt er hier vaak een “afbeelding van vandaag” (AVV) voorbij, aangeleverd door een vriendin van internetfenomeen Heer Rozenwater, bekend van de vroege succesjaren van de NRC ikjesrubriek en van wat andere fora, waaronder een roedelemailgroep.

Roos, zoals hij liefkozend wordt genoemd, is een kunst & curiosa liefhebber, die zijn vriendin dingen laat uitzoeken, en er zelf met tegenzin als het echt moet wat achtergronden bijleest.

Roos heeft ook een oeuvre: een prachtig naar waarheid uit zijn dagboek opgetekend liefdesverhaal, dat op de Canarische bosbaanEilanden begint en bijna in de Bosbaan eindigt. Recent heeft hij geprobeerd een eigen blog te starten naar het voorbeeld van het onderhavige: AVV, ikjes en verhalen. Dat is jammerlijk mislukt.

Sommige reageerders weten niets anders met de mooie plaatjes te doen dan er een kopje bij te verzinnen. Mag. Maar het hoeft niet. Bij de buren verheft Rozenwater kopsuggesties tot kop van de dag.

Opvallende koppen worden alhier heel sporadisch om het exclusief te laten zijn en geheel onafhankelijk door de blogbaas zelver, ik dus, gehoneerd met plaatsing in de prestigieuze en fraai vormgegeven onophoudelijk bewegende RozenKoppenDiashow:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Eerdere afleveringen van deze rubriek zijn alhier te raadplegen.

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

458 thoughts on “Ziedaar, aanschouw het onschuldig lam dat Heer Rozenwater heet (7)”

 1. Man-man-man, wat is ie sikkeneurig…

  A. heeft een nieuwe vent die ze vol op de bek pakte toen ze HR op straat tegenkwamen oid.

  Like

 2. @HR
  Is dat nou kunst of kitsch, zo’n icoontje? Vanuit jouw suprieure smaak bekeken zeg maar?

  Like

 3. Nou hij gaat weer op voor de Smiley van de Week. Of tie dit moet worden weet ik niet hoor. Maar als hij er gelukkiger door wordt … We gaan het zien.

  Like

 4. @HeRoWa en Apie, wat ik van de Nachtwacht vind? Ik vind het knap geschilderd maar het doet me weinig. Redelijk onverschillig, dus.

  Like

 5. @L
  Laat me eens raden: te weinig vrouwen zeker.

  @APD
  Allicht zou het HR helpen als hij wist in gebed gedragen te worden.

  Like

 6. @DSR, “Is dat nou kunst of kitsch, zo’n icoontje?
  Het is camp (omarmen van massacultuur met een artistieke bijbedoeling).

  @DSR, “Allicht zou het HR helpen als hij wist in gebed gedragen te worden.
  Goh, wat ontzettend aardig om te horen, DSR die mij draagt in zijn gebed! O Vader die in de Hemel is, Ik vraag U om ook Heer Rozenwater te beschermen, in de naam van Jezus Christus, Amen.

  Like

 7. Wij geven nu alvast aan dat we buiten Apies verhaal ‘Dingen die ik met vrouwen gedaan heb’ willen blijven.

  Like

 8. Ik ben niet grappig maar ik vind het wel een geweldig sterk schilderij.
  Niet voor aan mijn muur trouwens, ik zit de laatste tijd ruim in de vrouwelijke naakten. En zwart wit koppen, gezichten.
  Kun je hier eigenlijk ook foto’s plaatsen heer APD?

  Like

 9. Wil jij me vergezellen op het doornenpad op weg naar de nimmereindigende eeuwigheden, medeverdoemeling in Adam van me?

  Like

 10. Timmertje, je kunt foto’s plaatsen maar alsjeblieft met mate en alleen als je niet gedronken hebt. Bij voorkeur op de draad van het ikje (het intro) en liefst niet op de andere draden, tenzij het in de discussie van pas komt (en dan graag dit ook vermelden, waarom plaats je het plaatje). Wordt weleens tegen gezondigd, ook door mij, maar da’s dus het principe.

  De plaatjes komen soms meteen door – niemand weet waarom – maar moeten normaliter door mij als blogbaas achter de schermen een extra drukje op de knop krijgen. Doorgaans geschiedt dit binnen het uur,

  Nog leuker: schrijf er een artikel omheen, zeg wat over die vrouwelijke naakten, die zwartwit koppen, wat ze met je doen, wat je erin ziet, waar je ze vandaan hebt en stuur dat verhaal met foto’s en al naar me op. Ik bewerk het zakie dan, en dan zie je ze fraai opgemaakt terug, ze kunnen zelfs in een heuse bewegende powerpointshow op de site verschijnen. Met jouw verhaal erbij. Nou, kan het spannender?

  Like

 11. Vrouwelijke naakten met zwart-witte koppen in een bewegendebeeldenshow – dat belooft wat.

  Misschien moeten we zoiets ook voor het Luvienna-feuilleton overwegen (maar dan met mannelijke naakten uiteraard, en dan bij voorkeur zonder zwart-witte koppen).

  Like

 12. Huuu… weet je wat, doe eerst die blotedamesshow bij Timmer, dan laat ik mijn vraag daar wel van afhangen.

  Like

Reacties zijn gesloten.