Gerenommeerd en door iedereen gewaardeerd kunstblog (9)

roos intro
Rembrandt, Portrait of Aechje Claesdr

Op werkdagen worden wij hieronder in het reactieveld onthaald op een “afbeelding van vandaag” (AVV), aangeleverd door internetfluisteraar Heer Rozenwater, bekend van de NRC ikjesrubriek. Bedoeling: bespreken, oordelen, polemiek. Er mogen ook onderschriften bij worden geplaatst. Mag. Maar het hoeft niet. Bij de buren verheft de sympathieke kunst & curiosa liefhebber de mooiste kopsuggestie tot kop van de dag.

Rozenwater heeft een opvallend goede smaak en is ook een autoriteit op het gebied van wat anderen wel of niet goed moeten vinden. Hij noemde zich zelf ooit “een kunstpaus die door de jaren heen zeer consistent in zijn oordeel is gebleken, nooit en te nimmer bedelt om de volksgunst en bovendien al jaren een zeer gerenommeerd en door iedereen gewaardeerd kunstblog voert.” En zo is het.

Echt opvallende koppen met een eigen kwaliteit worden alhier – en onafhankelijk van het oordeel van Roos – gehoneerd met plaatsing in het Rozen Koppen Diarama:

Nog een aardig weetje voor de nieuwelingen: Roos schrijft romantische vakantieverhalen en is bestuurslid van een Bewoners Commissie die op instorten staat. Eerdere afleveringen van deze rubriek zijn alhier te raadplegen. En nu, doe je best, laat weten wat je van het plaatje van de dag vindt, of verzin er een kopje bij. Mooie prijzen.

Header image: John Singer Sargent
Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

509 thoughts on “Gerenommeerd en door iedereen gewaardeerd kunstblog (9)”

  1. Prettig plaatje van een prettige meid toen de wereld nog prettig was. Marilyn Monroe, op een plekje bij het Plaza Hotel in New York waar ook de heer Dapie vele malen prettig heeft rondgebanjerd, jaren later dan 1958 toen de onvergetelijke Sam Shaw deze foto schoot. Och, was ik toch maar een jaartje of dertig ouder geweest, wie weet wat er dan allemaal had kunnen gebeuren. bescheiden maar onweerstaanbare glimlach

    Like

Reacties zijn gesloten.