Lekker genieten met kunst (10)

Jaroslava, Alphonse Maria Mucha
Jaroslava, Alphonse Maria Mucha

Op werkdagen verschijnt hieronder in het reactieveld een “afbeelding van vandaag” (AVV), aangeleverd door internetgevoelsmens Heer Rozenwater, bekend van de NRC ikjesrubriek. Zijn en ons doel: bespreken en beoordelen van het plaatje, want dit is een Kunstrubriek, waarin plaatjes besproken en beoordeeld worden. De kunstenaars krijgen bijvoorbeeld tips over hoe ze het beter kunnen doen. Lezers krijgen soms aanwijzingen voor waar ze de kunst kunnen kopen, of meer kunst van dezelfde kunstenaar kunnen bekijken.

Oke, ja, sure, er mogen ook onderschriften bij worden geplaatst. Mag. Maar het hoeft niet. Bij de buren verheft onze sympathieke kunst & curiosa liefhebber de mooiste kopsuggestie tot kop van de dag.

Opvallende koppen met een eigen kwaliteit worden alhier – en onafhankelijk van het oordeel van Roos – gehoneerd met plaatsing in het Rozen Koppen Platen Tuintje:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Alle eerdere afleveringen van de Kunstrubriek zijn alhier te vinden.

Header image: Jaroslava, Alphonse Maria Mucha
Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

833 thoughts on “Lekker genieten met kunst (10)”

 1. Lieve *A.Dapie,
  Zou je nog een keer kunnen bewijzen dat je die platte tekst kunt omwerken tot een aantrekkelijk artikel?

  Like

 2. Merkwaardige vraag, me dunkt dat ik al genoegzaam bewezen heb deze vaardigheid onder de knie te hebben. Verzoek derhalve schaterlachend verworpen 😀

  Like

 3. Oei , die altijd zo aanwezige keurige zelfkeurende mensen, ja waar blijven ze.

  Ik heb het idee dat we met een keurende bende heel erg op weg zijn naar een nieuwe doorbraak, die dus echt aan de gang gaat en en alles onmogelijk maakt.

  Like

 4. Dank je. Ik heb niet gevraagd om het plat te publiceren, ik vroeg om dan maar plat, zoals jij volgens mij schreef dit alleen nog maar te doen, of heb ik mij vergist? Kan.
  Wel te rusten iedereen. Of goede nacht.

  Like

 5. Las ik nu ergens dat APD ook geen intro’s meer gaat verzorgen?

  Qua valsigheid: DSR en APD op een gedeelde eerste plaats (uiteraard vindt ik APD eigenlijk het allervalst, een ware erfprins van Satan, maar DSR denkt maar weer aan de lieve vrede -zucht-).
  HR kan qua aanleg erbij op het hoogste ereschavotje, maar hij is tegenwoordig redelijk lief voor zijn doen. Hij komt op de derde plaats.
  Zo vals als pompwater, geen mens die het doorheeft en daardoor extra gevaarlijk: Indra, op een mooie tweede plaats.
  MK is een klont zuurdesem waar een industriele bakkerij een jaar meer voortkan, maar vals ie is niet.
  Tim is te lomp om vals te zijn, een grote schreeuwer en over the top, maar hij mist het rafinnement dat de ware valsheid kenmerkt. Al probeert hij het wel. -milde glimlachicoon- Hoge ergernisfactor, dat wel, maar dan eerder van nachtelijk gestommel in het portiekje, maar hij heeft me nog nooit een druppel bloed onder de nagels vandaan gehaald.
  Pawi en Keesschie verdedigen zich hooguit.

  Tim: een cultuursector die afhankelijk is van de politiek, is het zout in de pap niet waard. Rembrandt schilderde ook gewoon voor z’n centjes, en dan bedoel ik niet zo’n kunstemakersuitkering van weleer.

  Like

 6. DSR, bedankt voor de eervolle tweede plaats en succes met de lieve vrede. Moet zeker lukken met jou nog aan boord. Doei.

  Like

 7. DSR, ja, ik las dat ook, Heer Rozenwater op hol kennelijk. Intro zit gewoon in de planning heur, ik wil de 100 volmaken. Morgen nummertje 90 bij leven en welzijn.

  Like

 8. DSR geen mens? Waar is dat nou weer op gebaseerd? Geen warmbloediger type dan DSR. Volgende keer als er weer eens een spontane oplijsting is graag de gewenste uitslag vantevoren mededelen.

  Like

 9. @DSR 09.03, dat heb je zelf gezegd:

  “Zo vals als pompwater, geen mens die het doorheeft en daardoor extra gevaarlijk: Indra, op een mooie tweede plaats.”

  Jij hebt het wel door -> jij bent geen mens.

  Overigens: andere zoogdieren dan de mens zijn ook warmbloedig, dus dat argument slaat als een uit twee delen opgebouwd gereedschap op een hangbuikzwijntje.

  Like

 10. Ai Bertje! Zou ik het beste paard van stal nog zomaar vergeten. Jij nestelt je in mijn lijstje behaaglijk tussen Ilona en Indra.

  Hoewel Indra zich sneaky een weg naar boven aan het banen is…

  Like

 11. Bertje 12:14

  Ik overweeg nog de aanschaf van een paar valsche wimpers, ter completering van het beeld dat DSR van me schetst!

  Like

 12. A. Dapie, beste, zou je misschien wel het plaatje bij Burnout kunnen vervangen? Ik vind deze, ook zeker en toch ook weer niet eigenlijk (is maar hoe je het bekijkt) gezien de laatste ontwikkelingen afleidend van het verhaal.
  Het liefst door de foto van de stoel met de lamp er boven.
  Als dit ken, dan bedankt.

  Like

 13. Hoi Timpie, we gaan er welwillend naar kijken, zij het dat ik zoals gezegd ben gestopt met layout werkzaamheden m.b.t. verhalen van derden. Toezegging was: de lopende met platte tekst afmaken. Zo is geschied.

  Liked by 1 persoon

 14. @pawi Heer Rozenwater, is er een lijstje met snedig, snediger en snedigst beschikbaar?

  Nee, die bestaat niet. Denk je zelf op die lijst hoog te scoren?

  Ik zie nu dat de valsch-lijst een soort geuzenlijst is geworden waar iedereen graag hoog op wil eindigen. Een ernstig misverstand. Valsch zijn is niet iets om trots op te zijn. Het getuigt van een kwade inborst. Dat was ook de reden dat ik straal vergeten ben Bertje op mijn lijstje te zetten. Bertje, knuffelbertje! Als er iemand het beste voor heeft met zijn medemens dan is het Bertje wel. -) -) -)

  @Apie, oh gelukkig, dus wél een intro vandaag!

  Ik gaf in mijn reactie heel expliciet aan dat het me onduidelijk was waar we aan toe waren.

  Misschien is het handig om de volgende keer, die komt er, naar alle belanghebbenden een executive summary te sturen. Geen kritiek hoor maar je hebt soms de neiging als je verontwaardigd bent een ietsiepietsie te wijdlopig te worden en dan kan ik wel eens een ietsiepietsie oppervlakkig gaan lezen en denken, nou we merken het wel, de soep zal wel niet zo heet gegeten worden als ie wordt opgediend.

  Like

 15. HeRoWa, ‘valsch’ hier in de community is iets anders dan ‘vals’. Vals is echt vals maar valsch kan ook geestig zijn. Een beetje stand-up comedianachtig. Het slachtoffer vindt het meestal niet zo leuk maar het publiek wel (ook al voelen ze mee met het slachtoffer).

  Ikzelf moet ook nog een beetje wennen aan de betekenis van valsch alhier, vandaar ook dat ik, net als jij, onze allerliefste knuffel Bertje pardoes was vergeten. Nogmaals sorry, Bertje! (Maar het is eigenlijk je eigen schuld, moet je maar niet zo überaardig zijn.)

  Wat het natuurlijk wel wat ingewikkeld maakt, is dat veel valschheid gemengd is met pure valsheid. Tja, dat moet een ieder maar proberen te ontdekken en er het zijne van vinden.

  Like

 16. Luv, het is inderdaad mijn eigen schuld dat ik zo achter loop. Ik ben ervan overtuigd dat je valschheid kunt leren en waar kan ik daarvoor beter terecht dan hier, waar de grootmeesters dagelijks gul hun uebervalschigheden rondstrooien? Door studie van de oeuvres van Apie, DSR en HR hoop ik uiteindelijk toch zeker 1 tot 2 plaatsen te kunnen stijgen..

  Like

Reacties zijn gesloten.