Het is weer tijd voor kunst (11)

Voilà, het hoofdgerecht - Ilona
Voilà, het hoofdgerecht – Ilona

Op werkdagen verschijnt hieronder in het reactieveld een “afbeelding van vandaag” (AVV), aangeleverd door internetpleaser en niet-gestudeerd prachtmens Heer Rozenwater, ook wel bekend van de NRC ikjesrubriek van weleer en een woodyallenachtig liefdesverhaal van vallen en opstaan.

Zijn en ons doel: bespreken en beoordelen van het plaatje, want dit is een Kunstrubriek, waarin plaatjes besproken en beoordeeld worden. De kunstenaars krijgen bijvoorbeeld tips over hoe ze het beter kunnen doen. Lezers krijgen soms aanwijzingen voor waar ze de kunst kunnen kopen, of meer kunst van dezelfde kunstenaar kunnen bekijken.

Er mogen ook onderschriften bij worden geplaatst. Mag. Maar het hoeft niet. Bij de buren verheft onze sympathieke kunst & curiosa & religie liefhebber de volgens hem mooiste kopsuggestie tot kop van de dag, meestal wordt deze kop ook hier als zodanig aangekondigd. 

Opvallende koppen met een eigen kwaliteit worden alhier – en onafhankelijk van het oordeel van Roos – gehonoreerd met plaatsing in de Rozen Koppen Power Point Show:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Alle eerdere afleveringen van de Kunstrubriek zijn alhier te vinden.

Header image: Zhang Xiaogang, Bloodline: The Big Family nr. 2.
Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

747 thoughts on “Het is weer tijd voor kunst (11)”

  1. I dream a lot. I do more painting when I’m not painting. It’s in the subconscious.

    Mooie quote van James Wyeth, maker van het bovenstaande plaatje. James (ik en zijn andere vrienden mogen Jamie zeggen) is een Amerikaanse schilder, die in het bovenstaande zijn nog niet zo lang geleden op hoge leeftijd overleden vader Andrew die ook al een schilder was heeft geschilderd, toen hij, de vader dus, de zoon stond met de kwasten klaar, net terug kwam van een lekkere stevige wandeling langs de kust.

    Hij werd bewonderd door niemand minder dan George W. Bush. Maar gelukkig ook door heel veel andere mensen. Ook de Kennedy’s (Kennedies?) hebben werk van dit talentje in huis hangen, om over een kunstkenner als Arnold Schwarzenegger maar te zwijgen. Ja, laten we over hem en zijn huishoudster die het portret dagelijks afstofferde *say no more icoontje * maar zwijgen. Beetje door de war in het bovenstaande lopen vader en zoon, zoek dit nu zelf uit en sorteer de onderdelen. En bedenk vooral een fijne kop!!!

    Like

  2. Gelukkig weten we sinds 10:15 u. dat het een Amerikaanse schilder is, geschilderd door zijn nu ongeveer zeventigjarige zoon.

    Like

Reacties zijn gesloten.