Referenda aanvragen, meedoen en raadplegen

Affiche d'Albert Engström lors du référendum de 1922 au sujet de la prohibition d'alcool1.
Affiche d’Albert Engström lors du référendum de 1922 au sujet de la prohibition d’alcool1.

Hier leeft Heer Rozenwater zich uit met codes en ander onbegrijpelijks. Als het wat wordt dan komt er dus weer een heuse “Reageerder van het Jaar” verkiezing, of een iets anders leuks voor Oud & Nieuw. Ook Aanvragen voor referenda kunnen alhier worden ingediend. En uitslagen ingezien. Kortom, hier gebeurt keiveel. Plezante en ook minder plezante zaken, maar dat hoort erbij als je het beheer van een artikel uitbesteedt.

Hoe het vorig jaar ging met de verkiezing, minder codes, meer fraude en gemeen spelen, maar wel leuker, dat zien we hier.Wie er toen won dat zien we hier.  Want zo zijn we wel, we verwijzen ruimhartig en objektief naar dat wat nodig is voor een goed begrip van teen en tander.

Update: nou moe, heeft Heer Rozenwater ook nog eens zelf de Reageerder van het Jaar 2015 gewonnen. Toeval?

Bokaal DSR

Nee, verder geen plaatjes en ook geen inspringende blockquotes, daar ontbreekt de tijd voor. Maar het is dringend, de Kunstrubriek dreigde vol te lopen. En dat wil niemand.

Géén zei ik toch!!??

 

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

641 gedachten over “Referenda aanvragen, meedoen en raadplegen”

 1. *A. Dapie 18:02
  Ik zag je aan het IJ te Amsterdam en hoorde je over je contemplatieve kant verhalen, ik zag DSR in een cafe te Brussel en hoorde hem over zijn theatrale kant vertellen.

  Misschien zijn jullie wel broertjes, denk ik nu.

  Like

 2. *A. Dapie 18:20
  Een lang verhaal, iets wat je nodig vond blijkbaar, en voor mij verrassend. Ik heb altijd gedacht dat Dom Blondje en Allerpamstliefste de favoriete meisjes waren, net als Ingries. En als je het goed vindt, koester ik die herinnering, misschien tegen beter weten in.

  Like

 3. DSR 18:23
  Kun je met het oog op het naderende lengen der dagen een frissere metafoor bedenken dan iets over drollen en schuurpapier?

  De prunus in bloei, of sneeuwklokjes, distels…
  In afwachting van je vrolijke epistels,

  Like

 4. Pawi, ik vertel mijn verhaal. Jij hebt uiteraard recht op jouw herinneringen en gevoelens. Als er iets in mijn verhaal staat waardoor je denkt dat ik jou of iemand anders wil overtuigen om net zo te denken als ik, dan graag even zeggen welke zin je op dat verkeerde been zette.

  Over Ingries, Marianne, Arteps en wie weet nog meer gaat het in het bovenstaande niet.

  Like

 5. Nee pawi, we zijn geen broertjes, we zijn geen vrienden, we hebben vrijwel niets gemeen, sterker nog, we zijn in vrijwel elk opzicht elkaars tegengestelde. En ik ben daar blij mee.

  Like

 6. @pawi
  Tot de kortste dag moet het nog maar even zo en daarna zien we wel verder. En voor de rest vat het eea toch adequaat samen, is’t waar of niet.

  Je hebt overigens gelijk. DSR en APD hebben overeenkomstige karakters, daarom botst het ook. Was DSR blogbaas geweest, dan was had hij een even erg schrikbewind gevoerd, misschien zelfs wel erger.

  En APD en DSR zijn inderdaad geen vrienden, maar toch zouden alle kou na een paar biertjes op HR’s verjaardag uit de lucht zijn, daar is DSR zeker van. APD zal het wel ontkennen, want het is zo’n flinke stoere vent, maar hij weet ook dat ’t waar is.

  Daarna zou het ogenblikkelijk harder knetteren dan ooit op het blog, zo zou het dan ook wel weer zijn.

  Like

 7. DSR is dan ook de Jonagold onder de reageerders.
  Voor het merendeel van de reageerders hier ben je een zure appel waar ze liever niet in bijten, voor sommige zelfs een rotte appel. De kleine rechtertjes in het land waar jij je hoopt op hebt gevestigd bestaan helemaal niet. Een illusie. Net zo’n grote illusie als de honderden apie.com bezoekers waar Apie in gelooft.

  Je zou hier al lang niets meer van DSR vernemen als je hem niet voortdurend in je stokerige projecten zou betrekken.
  Niks stokerig, al mijn acties komen voort uit de hoop dat het weer goed zal komen. Zal niet gebeuren. Pierre Bokma zei eergisteren: zo gauw ik de kans krijg neem ik de positie in van het alfamannetje maar dan luister ik nog wel naar de regisseur. Dat zul jij nooit kunnen.

  @Apie Het staat me niet zo bij dat ze me haatte hoor.
  Haar haat was intens en verbaasde me zeer. De haat die jij kunt oproepen, want ze is niet de enige, moet in je profiel opgenomen worden.

  Roos had ook daar een intrigerende “maak het allemaal maar lekker nog een stuk erger” rol in
  Staat me niets van bij. Ook in die affaire hoopte ik dat het weer goed zou komen“.

  en ook ging ik als persiflage, om te laten zien hoe benepen de aantijging was, een stuk of 20 recente ontmoetingen van mij en bekende Nederlanders (overigens naar waarheid) opnoemen
  Begrijp je nu wel waarom een dergelijke persiflage op geen enkele manier werkt?

  Like

 8. Niet jokken, Roos. Volgens mij wil jij helemaal niet dat het goed gaat komen tussen Apie en DSR. Ieder keer dat het smeulende vuurtje voorgoed dreigt te doven gooi jij je rozenolie er weer op, zodat DSR weer een motief heeft om hier te reageren (hetgeen hij met beide handen aanpakt) en Apie ook weer in de aanval/verdediging schiet. Je houdt helemaal niet van harmonie en consensus, zo te zien.

  Liked by 3 people

 9. @Indra
  Je blaast tegen de wind. Terecht, maar zo hebben ze de rollen verdeeld. En ons is de rol toebedeeld van vredestichters. Waar wij ons keurig aan houden. Braaf als wij zijn, de VN in het Midden-Oosten op Apie.

  Liked by 1 persoon

 10. @HR
  Jij mag DSR wel een zure of rotte appel vinden, maar je ziet hem hier liever komen dan gaan. Kan DSR zich voorstellen.

  Van een echte bemiddelingspoging heeft DSR nog niets vernomen. al heb destijds met je dreigement zelf een alternatief blog op te zetten ivm het al dan niet herplaatsen van DSR’s feuilletons APD wel voor grote kwaaddoenerij behoedt, waardoor de hemelpoort voor hem nog niet defnitief in het slot is gevallen.

  Like

 11. @Indra, dat zie je toch echt verkeerd. Mijn acties moet je wel degelijk zien in een tegen beter weten proberen de zaak te lijmen. Wil jij niet de psychologisch profielen schrijven die ik voor de test nodig heb?

  @DSR “Van een echte bemiddelingspoging heeft DSR nog niets vernomen.
  In een conventionele bemiddelingspoging geloof ik niet. Waar ik wel in geloof is inzicht verkrijgen in de psychologische processen die achter de onenigheden zitten. Zo gauw jij begrijpt waarom je zo haatdragend doet stop je ermee. Dat weet ik zeker.

  Like

 12. @HR
  DSR is helemaal niet haatdragend, dat is juist jouw troebele lens.

  DSR heeft trouwens al opheldering gegeven: APD en DSR lijken te veel op elkaar en daarom botst het. Zo simpel is het, maar je zult er wel geen genoegen mee willen nemen.

  Het vuurtje gaande houden, dat is wat je wilt – zie je nieuwe voorstel om de profielen door de op een na valschte reageerder te laten schrijven.

  Enige zelfbeschouwing zou je deugt doen.

  Like

 13. Roos, DSR heeft gelijk. Je moet nooit onbetrouwbare valsche kamerolifanten met profielen laten pielen. 😆 Dan wordt het helemaal een fik van jewelste!

  Liked by 1 persoon

 14. @DSR, DSR heeft trouwens al opheldering gegeven: APD en DSR lijken te veel op elkaar en daarom botst het.
  Wat een rare misvatting, jij lijkt op geen enkele manier op Apie. Enige overeenkomst is dat je net als Apie bovenop de apenrots wil zitten. Daar houdt de vergelijking op.

  @Indra, Je moet nooit onbetrouwbare valsche kamerolifanten met profielen laten pielen.
  Dat je iets meer kilootjes hebt dan een lichtgewicht als pawi, dat weten we nu wel. Veel belangrijker is dat je mensenkennis bezit en dat je die kennis haarfijn kunt verwoorden. Ik bid je, ik smeek je, schrijf een DSR-profiel. DSR heeft in het verleden meer dan genoeg mensen tot op het bot te beledigen. Je hoeft je op geen enkele manier in te houden.

  Like

 15. Leuk geprobeerd, Roos, maar aan bovengenoemde ex-reageerder zijn me hier al iets te veel woorden vuil gemaakt. En iemand opzettelijk terug beledigen is sowieso mijn stijl niet. Saai hè?

  Overigens, door het zeer stressvolle afgelopen jaar leg ik heel wat minder gewicht in de schaal. 😉

  Liked by 1 persoon

 16. Zo schiet het niet op, dame en heren. De Libelle, Magriet, Linda, Marie Clair, Playgirl, Flair, Glamour en Elegance verzinnen elke week zo’n typologie-testje. En hoe lang zit jij hier nu al niet over te emmeren, HR?
  Kunnen we nog dit jaar de afronding verwachten? Of til je het maar naar volgend jaar, het volgend decennium of de volgende eeuw? Als we dat zouden weten, ben ik al tevreden. Als je tenminste nog dit jaar daar duidelijkheid over zou verschaffen. Of anders enig zicht op de termijn waarbinnen wij zicht krijgen op de planning van de afronding. Ken dat? Ik zie je antwoord graag binnen pakweg 6 tot 12 weken tegemoet. Alvast dank voor de aandacht.

  Like

 17. Ik heb al eerder gezegd dat DSR en APD niet op elkaar lijken, dat mocht DSR willen, dan was hij ook geliefd en gewaardeerd, dan had hij ook talent. Dan werd hij niet gehaat en uitgekotst door ieder die hij op zijn pad tegenkomt en zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar het is vrijdagavond en ik hoop op een prettig weekend, zonder de exreageerder die telkens maar weer blijft terugkomen met zijn zure adem.

  Like

 18. Mededeling: zowel de Kunstdraad als deze referendadraad wordt tot nader order gesloten. Dit vanwege het feit dat beheerder Heer Rozenwater ondanks herhaalde uitingen van ergernis van velen door blijft gaan met het opstoken van oude koeien en daarmee de zurige opmerkingen van betreffende exreageerder blijft uitlokken. Hij misbruikt daarmee zijn priviliges op dit blog.

  Het is met pijn in het hart, beide rubrieken zijn in beginsel zeer gewaardeerd en geliefd, maar het gaat zo niet langer.

  Wij ontnemen Heer Rozenwater daarmee niet de toegang tot de site, hij kan op alle mogelijke draden blijven doorgaan met stoken, maar wie weet, wie weet – hoop loert altijd – gaat hij dan doorkrijgen waar hij mee bezig is, en hoe vervelend blogbaas en een aantal reageerders die dit wel een leuke site willen houden, zijn gedrag vinden.

  Zij die dit allemaal wel heel leuk vinden, kunnen het vervelende gedoe elders op het internet, zoals bij de buren, voortzetten tot in lengten van dagen. En gaat over tot de orde van de dag onder het neurieen van de klassieker Pipo Koeien.

  Like

 19. Oké, Apie. Prima. Je weet hoe ik tegenover de pipo koeien sta & ik begrijp dus je opwellingen, maar ja. Er zijn ook nog zoiets als abbb. Al hoef jij je daar uiteraard niks van aan te trekken, jij bent geen overheid. Alleen is het niet verstandig die te negeren. Laten we die discussie alsjeblieft niet voeren.
  Het gaat er maar om dat de zaakjes weer geopend zijn. Dank je.
  Hoppa.

  Liked by 2 people

 20. Opmerkelijke Pipo koeien actie van Apiedapie. Dat mijn speeltjes me zomaar kunnen worden afgenomen is even schrikken.

  Plopje vroeg om een volksreferendum en Plopje krijgt dan een volksreferendum:

  https://heerrozenwater.wordpress.com/

  Ja, meteen een eigen blog aangemaakt want je weet maar nooit.

  Ik wacht nog steeds op de finale afronding van DSR zijn geloofsbelijdenis en met een blog voorhanden was dat een goede reden contact met hem op te nemen. Ik kan nu melden: we zijn in serieuze onderhandelingen over de exclusieve plaatsing van DSR zijn oude en nieuwe feuilletons op mijn nieuw gecreëerde blog!

  Like

 21. Neen Roosje, je speeltjes zijn niet afgenomen, je kunt en kan die links overal kwijt, je bent nooit geband geweest, hoe graag sommige exreageerders dit ook zouden willen suggereren. Net zoals die exreageerder hier niet geband is. Mij onwelgevallige commentaren komen gewoon op de site, mits in het normale. Over misbruiken van blogbaaspriviliges gesproken, al het zuur komt er nog gewoon op.

  Maar ik ga wel over mijn eigen layout en blogopbouw. Dank je.

  En veel succes uiteraard, ik denk dat het wat gaat worden.

  Like

 22. APD kan honderd euro krijgen voor een goed doel naar keuze (behalve de Cliniclowns) als hij even aanwijst waar DSR, want die ie wel bedoelen, suggereert dat HR zou zijn geband.

  DSR was juist zeer zorgvuldig in zijn formuleringen.

  Een naar kersthaatje dus, van de blogbaas. En dat terwijl het hier zo aardig was vorig jaar rond deze tijd.

  Like

 23. @Apie Neen Roosje, je speeltjes zijn niet afgenomen
  Mijn speeltjes alhier zijn me onomstotelijk en onbetwistbaar een weekend ontnomen. Natuurlijk kan ik kunst en referenda op eigen blog kwijt maar beter van niet. Zou de spoeling dun maken. Mijn blog fungeert nu eerst en vooral als backup voor barre tijden.

  De uitslag van de “Hoe beoordeelt u de “Pipo koeien!” actie van Apie?” poll is daar terug te vinden. De poll is gesloten, de uitkomsten spreken voor zich:
  https://heerrozenwater.wordpress.com/

  Geen idee of Apie dit door Plopje aangevraagde referendum als een haat-referendum opvat, Beter geen risico nemen. Zelfs op mijn kunstblog wist Apie haatspraak te traceren. draaiende oogjes icoontje.

  Like

 24. Grinnik, en je doet er in het weekend nooit iets aan, er verschijnen geen AVV’s noch nieuwe referenda op zaterdag en noch op zondag, daar had ik uiteraard rekening mee gehouden, het was dan ook een speldenprikje. o_O Ja, ik weet wel hoe je die doet.

  Neen, ik zal de uitslag van je referendum niet gaan bekijken, want de vraag stellen is hem beantwoorden denk ik, vast een hoop gehoon. De zeloten zullen hun kans gegrepen hebben, anders dan hier, op het huidige referendum over Reageerder van het Jaar zijn tot nu toe alleen serieuze stemmen binnen gekomen, de uitslag is dan ook navenant waarheidsgetrouw.

  Ik vat die van jou niet als haat-referendum op, maar als een eerlijke peiling van de mening van het volk. Dat mag je doen. Dat het volk dan die gelegenheid niet aangrijpt om begrip te tonen is alleen het volk te verwijten. Niet jou.

  Haatspraak? Pipo koeien!

  Ga eerst maar eens de AVV van de dag fixen, lieve jongen, die is niet zichtbaar, niet hier, noch daar. En we namen nog een toastje.

  Like

 25. Oh, toch even gekeken. Valt me mee. “Een emotionele actie van Apie. Apie had wellicht beter even tot tien kunnen tellen” heeft gewonnen met 71.43% van de stemmen. En zo is het ook, daar had ik zelf op kunnen stemmen! Want dat is idd de les van het jaar 2015: hoe hard je ook in de hoek wordt gemept, hoe onrechtvaardig en ondankbaar je ook wordt behandeld, het is altijd goed om tot 10 te tellen, want je wint het nooit.

  De meppers slaan alleen maar harder en ze schateren zich de ogen uit de bol en ze gaan nog gemenere dingen verzinnen en ze komen je met nog meerderen tegelijk met de stok achterna.

  Oftewel, we gaan het proberen in het Nieuwe Jaar: gevoelsmens A. Dapie gaat proberen om een kille, koele kikker te worden, onaantastbaar, onaanraakbaar, hem kan niks schelen … altijd blijven lachen. Wat zeg ik? Ik heb er zin an, waarom wachten tot volgend jaar, de metamorphose begint NU.

  Hm, ik voel nog niks blup.

  Like

 26. Ja hoor, Apie, probeer maar een koele kikker te worden. Dat kun je toch niet, ik maak mij geen zorg. Hopsa.

  Like

 27. Voor een blogbaas die alle hem ten dienste staande technische middelen heeft ge/misbruikt wanneer de discussie met medereageerders enigszins verhitte, heft APD wel een allersmartelijkste klaagzang aan over alle onrechtvaardigheid die hem ten deel zou zijn gevallen. -grinikicoon-

  Wat is hem anders overkomen dan te confronteerd te worden met een onwelgevallige mening? Is hij gecensureerd, gemodereerd, geband, is hem op enige wijze belemmerd om op welke thread dan ook te zeggen wat hij wilde, viel hem niet regelmatige lof voor zijn intro’s en bijval voor zijn beleid ten deel?

  En dan nog zo klagen – dan kun je weinig hebben. -echt supermilde glimlachicoon-

  Tijd om aan het eind van het jaar een top-10 te maken met de grootste onrechtvaardigheden, al dan niet dmv en referendumpje? Het komt allicht de verwerking ten goede, helpt het boek te sluiten, zodat hij het nieuwe jaar als coole kikker kan beginnen -grinikicoon-

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s