Is dit kunst of niet? (16)

Als het een beetje meezit dan plaatst de van de NRC beroemde schrijvende-rechtersfluisteraar Heer Rozenwater in deze rubriek af en toe een AVV (“afbeelding van vandaag“). De bedoeling is dat jij, lezer, reageerder, fan, toevallige passant, daar een kopje, een titel, onderschrift, een caption bij verzint, Meerdere mag ook, zolang het er maar geen tientallen worden. Tenzij je Miep heet. Dan mag het weer wel, want da’s nostalgie.

Het door jouw verzonnen kopje zet je in het reactieveld hieronder. Zo mogelijk schuingedrukt (dat doe je door er i tussen kleiner dan en groter dan teken voor, en /i tussen kleiner dan en groter dan teken na te zetten). Natuurlijk kan het ook makkelijker, dan zet je er een sterretje (asterisk) voor en achter, zonder spaties. En als het eens fout gaat, of je vergeet het, dan doet de blogbaas het voor je, geheel achteraf en zonder commentaar, want zo zijn we wel hier.

Een printscreen is dan raadzaam, gewoon voor het nageslacht.

Bij de buren of op zijn eigen blog verkiest de kunstpaus zo af en toe een kopje tot kop van gisteren (“KVG”); een printscreen is dan raadzaam, gewoon voor het nageslacht.

Heel opvallende en echt keigoeie koppen worden alhier op het grote apiedapie.com blog gehoneerd met plaatsing in de EregalerijDerKeiGrotenDiashow; deze selectie vindt door mijzelve plaats. Ik hanteer hiervoor uitsluitend kwaliteitscriteria, en niets anders.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Alle vorige afleveringen van deze rubriek zijn alhier te vinden.

De kopfoto, helemaal bovenaan dit artikel is natuurlijk een echte Kandinsky, man, man, man, wat kon die man schilderen. En dit is nog maar een stukje van het ding, kun je nagaan.

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

11 thoughts on “Is dit kunst of niet? (16)”

 1. Cursief kan ook door een sterretje (ook wel: asterisk) vóór, en een sterretje ná de te cursiveren tekst te plaatsen. Let op: er moet geen spatie tussen het sterretje en de tekst staan, want dan trekt WordPress een lange neus: zet het zelluf maar scheef!

  Liked by 1 persoon

 2. EregalerijDerKeiGrotenDiashow; deze selectie vindt door mijzelv… oeps, daar zie ik mijn niet verkozen kopje weer terug. Fijn.

  Nou nog een reisverslag. Roemenië. Wat ze daar met muziek doen is onwerkelijk mooi. Niet zozeer die violen van de Roma, maar van die mannen in het Byzantijnse koor. Orthodox. Je moet er geweest zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Ben benieuwd pawi, ik heb het hier in den Bosch jaren geleden al eens gehoord heel bijzonder, verheug me op je nieuwe reisverslag.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s