Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)

Vooruitblikken en teruglopen op ikjes en actualiteit

We lazen vorige week in de NRC een agressief ikje, geschreven door Dick te Boekhorst. Het ging over zijn vrouw. Die “knijpt meteen in de remmen” als een paar kwajongens van vijftien jaar een opmerking over haar fietsgedrag maken. En dan gaat ze die jongens ook nogeens iets “toebijten”. Man man man wat zen kun je toch zijn als je wat ouder wordt. Not dus. Zal wel in Amsterdam gebeurd zijn.

De COUS – de educatieve zusterorganisatie die hier sinds kort instructievideo’s deelt – plaatste er een vlog bij waarin een jong, sympathiek meisje je leert hoe je zen kunt blijven. Maar het viel niet bij iedereen in de smaak.

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“

“Dat hoofd…..dat hoofd….-bareuh-“, drukte De Schrijvende Rechter (DSR) zich kernachtig uit. “Wat een drukke egotripper met zelfingenomen prietpraat” vond Klare taal. “Hoe kun je daar in godsnaam (11 minuten lang) naar luisteren?” vroeg Ad Hok zich af. En Lummel wist “een mooi motto voor een vlog: heb je nix te zeggen? Doe het dan hier!”

Ook Eva Wolfert had het niet makkelijk. Ze was door de Spaanse beveiligingsmedewerker op het vliegveld uit de rij gehaald. Hij keek in haar paspoort, dat eigenlijk van haar 12-jarige dochter was en gebaarde dat Eva door mocht lopen. We zijn schijnveilig, wat jullie zeggen. Schijnveilig.

Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm

Maar de marechaussee zorgt er wèl voor dat we onze boetes hebben betaald. Anders mogen we het land niet uit. “Als een boete niet kan worden geïnd, kan er een arrestatiebevel worden afgegeven voor de tenuitvoerlegging van de vervangende hechtenis. Dan kun je linea recta de cel in in plaats van naar Benidorm” wist veelreiziger Mopperkont. Bij bedragen van € 3,– t/m € 50,–: 1 dag (art 23, lid 2 Sr.) Als je naar een restaurant moet dan ben je al gauw meer kwijt.

Naar aanleiding van een kinderikje van Anke de Jong-Van der Graaf over haar 6-jarige kleindochter, A. genaamd, die wèl wil zagen maar eerst wil weten of er ook nepvingers bestaan, plaatste de COUS een mooi handzaam filmpje over veilig zagen. Weinig verrassend, maar wel logisch, toepasselijk en doeltreffend, en daar gaat het om bij een educatieve website.

170904rozen
Dit zijn rozen in een hoge vaas

Jaap Bellaar Spruyt maakte in een bloemenwinkel een standaardmopje en moest daar zelf zo om lachen dat hij het als ikje naar de krant stuurde. Het ging over zijn geliefde en een hoge vaas met rode rozen. “De hoge vaas die ik gisteren heb gebracht kom ik ophalen. Zoals afgesproken gevuld met rode rozen” schreef hij. Echt! Ze staken met het stengeltje nog uit zijn keel.

“Net als een opstel dat een A4-kantje groot moet zijn en daarom met extra grote letters is geschreven. Het beschreven grapje blijft voor de oplettende lezer toch heel klein” oordeelde Pawi heel terecht. De bijbehorende instructiefilm ging over hoe je het als man met je vriendin kunt goedmaken zonder rozen.

100e reactielepeltje
Het lepeltje voor de 100e reactie is weer verstuurd!

Onze sterschrijfster, ik heb het nog altijd over Pawi, scoorde vorige week de felbegeerde 100e reactie en sleepte daarmee het al even felbegeerde zwaar vergulde lepeltje in de wacht. “Misschien al de tweede!” riep ze opgetogen uit. “Even zoeken naar die andere. Mogelijk al ingepakt voor de reis. Volgende week ga ik een spannend avontuur aan in de brandende bossen van zuid Frankrijk.”

Mopperkonts minireisgidsje over Honduras kent nu een vierde hoofdstuk, en da’s best veel. Ze blijken niet voor een gat gevangen zijn, die Hondurezen. Nee hoor, na bijvoorbeeld de orkaan Mitch zijn ze niet bij de pakken gaan neerzitten, maar ze fietsen gewoon over de kapotte dingen heen. Het is “niet het soort mensen, dat een ikje naar de krant stuurt, als het afval niet op tijd wordt opgehaald” merkte onze schrijver droog op. Het nieuwe deel maakte nog niet heel veel los, zegge en schrijve nul (0) reacties op het moment van schrijven (tijdens Heel Holland Bakt). Da’s weinig. Veel te weinig.

luv7scheren
Er komt weer een nieuw verhaal aan in de serie “Dingen die ik met mannen heb gedaan”.

Moet het dan altijd over seks gaan? Of over Ziektewetfraude en HIV? Dracula of Marokkanen? De Chinezen? Kom zeg. Dit is een educatieve website, niet zo’n click bait dingetje. Maar nu we het er toch over hebben, Luviennas keiharde seksverhaal over wat ze allemaal met mannen heeft gedaan, krijgt een vervolg. “Ja, er gebeurde na de Grote Gebeurtenis nog wel teen en tander, waarvan ook al een paar keer kond gedaan is. Rustig afwachten, en net als je het niet verwacht is er weer een aflevering.” En het derde deel van Ilona’s Grote China Verhaal zit er ook aan te komen.

Maar het was dus best een rustig weekje hier. Hier wel, dat kunnen ze in Noord-Korea niet zeggen, of bij het Nederlands Elftal of de familie en vrienden van Lady Di zaliger. Al die opwinding en meer ging heerlijk aan dit blog voorbij. Wil jij ook leerzame dingen leren in een ontspannen sfeer? Aardige vondsten debiteren naar aanleiding van ikjes? Wil je gein maken met onbekenden uit het verre buitenland die voor je het weet je vrienden zijn? Wil je kans maken op een fijn kopje? Een grappig mopje? Of zo’n vette welgemeende sneer? Misschien wil je ook wel een uitnodiging voor een gezellige bijeenkomst van alle auteurs en reageerders op deze site? Of wil je kans maken op een vermelding in het weekoverzicht van volgende week? Of zeg je: doe mij dat maar allemaal?

Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is.

Doe dan aan deze leuke rubriek hier op deze leuke site mee. Ga eens wat ikjes lezen, die staan ergens verstopt in of op de NRC, die krant die zo van lezersanekdotes zegt te houden. Stuur zelf een ikje in. Als dat teveel werk is, scrol hier naar beneden en zeg iets. Dat mag en kan met een fantasie-emailadres en ook met een nom de plume als je dat wilt. Je wint een zwaarverguld lepeltje als jouw reactie precies de 100e is. Of de 200e, 300e enzovoort tot in het oneindige.

Voor je het weet kan een citaat van jou, een foto van jou, een wat dan ook van jou, het hoogtepunt van de week worden. Heb je inspiratie nodig? Raadpleeg alle afleveringen van deze rubriek elders op dit blog. Vooral ook een aanrader als je er even tussenuit bent geweest.

Bas van Vuren
Bas van Vuren, aangenaam

Reacties zijn welkom via het reactieveld, maar ook via de email van mijn voorganger apie@apiedapie.com of direkt bij mij zelf: bas.vanvuren@gmail.com.

Het wordt misschien best wel een prettige week. Als je vindt dat het geen prettige week moet worden, voel je dan vrij om elders te gaan buurten, daar waar er meer zijn zoals jij. Wij doen dan gewoon hier onze eigen dingetjes en jij doet de jouwe daar.

De foto helemaal hierboven – wij vakmensen noemen het ook wel de featured image – laat traditiegetrouw een stukje offline leven van mezelf zien van vorige week. Hier zaten we lekker buiten op een terrasje aan een stuk appelgebak. Nou, dat lieten onze gevederde vriendjes, de mussen, zich geen tweede maal zeggen. Ze stortten zich als slechtvalken op de kruimels en werden nog kwaad ook toen we er iets van zeiden. We zijn maar opgestaan. Foto “Musje nooitgenoeg” © 2017 Bas van Vuren

Advertenties

Auteur: Bas van Vuren

Schrijver. Rijmer. Kijker. Open en nieuwgierig. Kent veel beroemde mensen.

400 gedachten over “Heb je nix te zeggen? Doe het dan hier (174)”

 1. Waarom zou ik willen dat je hier niet meer reageert? Geen idee waar je dat uit opmaakt, maar het lijkt me wel de kern van je probleem met andere mensen. Als ze je niet bewonderen, leuk vinden, complimenten geven dan mogen ze je niet. Tjaaaaa, da’s moeilijk leven hoor. Sterkte ermee. Ik ben overigens welgeteld éénmaal op je “lege” blog geweest. Dat was voor de print screen. Dus je hebt nog heel wat meer fans kennelijk. Pannenkoek, zou ik bijna zeggen, maar dat doe ik niet. Voor de WIA whatever dat is betaal ik niet hoor. Laat dat een troost zijn. En veel plezier met je poes. Die zegt niks terug en geeft kopjes.

  Like

 2. Het lijkt me duidelijk dat Doodskopje niet de auteur van Burnout is.
  Al zou Mark zou willen schrijven, het zou ‘m niet lukken. Het is net als met RSB: je kunt je als kip vermommen, maar je blijft krassen als een kraai.

  Nee, hier gaat een eersteklas troller achter schuil, die er werk van heeft gemaakt.

  Like

 3. Oh grut, wat leuk! KnipOog heeft de 100e reactie gescoord met zijn diepzinnige “Nou nou nou”. Dat vind ik nou zo leuk! En het bijbehorende kleinood is een prachtig cadeau, laten we wel wezen. Ik reik het meteen stante pede instant uit, hier en nu. Dat is een unicum in de geschiedenis van dit blog en dan heb ik het maar gehad.

  Geluk ermee, kerel! Voor in de koffie, thee of op het toilet. Je kunt er alles mee roeren.

  Deze markante reageerder gaf zijn eerste reactie op wat toen nog “Apiedapie” heette op 18 november 2010 (via het Vk.blog; hij had daar destijds zulke verschrikkelijke ruzies over Israel en de Palestijnen met ellenlange lappen slecht geschreven tekst, van beide kanten, dat het VKblog misschien wel alleen al vanwege die ruzies door de Volkskrant gesloten werd). Vervolgens reageerde hij voor het eerst rechtstreeks alhier op 27 februari 2011. Nou, dat is dus al met al bijna zeven (schrijve 7) jaar trouw reageren, met horten en stoten, ontelbare malen kondigde hij plechtig aan nooit meer te zullen reageren, zijn leven te beteren, dit of dat op te geven, etc etc etc, maar telkens kwam hij terug, en telkens deed hij alles precies hetzelfde. Het lepeltje is hem dan ook van harte gegund. Stuur je nog even je huisadres, Mark? Ik adresseer het voor de zekerheid aan al je huisgenoten, te weten aan:

  KnipOog, MarkAnt, UB 40, Vergat steeds naam te Markeren. Ekskuus, Radio1 is mijn voornaamste niewsbron en de buurvrouw, wat die gisteren zei!, Ouwe Drop, Hallo Bertie, hier TL8 aka Mark aka Ark etc etc, Als Nu Toch Iedereen weer Beter gemeld wordt, met of zonder tranen of kotszakjes, Daar past geen haat bij, Kijk maar niet achterom!, deflog23, blankvuilgeborenmeteenburnout, tramlijnacht, Mark de Papieren Hark, RoodpootMark, markburnout, bornwithaburnout, blankvuilburnout, Oma, markenleven, SZN, Tussen 2, nou, meerdere blogs in, begrijp je? Alles in dozen. Glazen ook, Zwarte, bookmarkmijnboek, markramp, Bert Uitgedoofd, zondegeest, Bergbeken, TimmerArk, Mark, en Pannenkoek.

  Liked by 1 persoon

 4. Het door jou ooit zo geroemde ‘geheim van de blogbaas’ hef je dus blijkbaar op wanneer je jeuk de overhand neemt. En geef je al de namen weg waaronder iemand heeft gereageerd al zei je altijd dat jij een eergevoel had. Niet dus. Treffend. En leuk dat je alter ego meehuilt. Zielig. Sneu. Grappig. Het waren 24 page views van dezelfde bezoeker. Jij dus.

  Liked by 1 persoon

 5. Op proef

  Fietsend door de binnenstad van Zutphen zie ik een bekende schrijver lopen. Uit deze krant weet ik dat hij twee weken in een gezin meedraait om te ervaren of het vaderschap hem ligt. Hij slentert traag over de stoep, langs een fontein waar kinderen spelen, zijn blik gericht op zijn smartphone. Twee jonge meisjes lopen een aantal meters achter hem, met daar achter hun moeder. Ik vraag me af of Grunberg door heeft hoe dicht hij de werkelijkheid al benadert.

  Louise Bredero

  Like

 6. Denkend aan Holland zie ik brede rivieren, dat soort beginnetjes voorspelt doorgaans weinig goeds.

  Valsig om de bekende schrijver zogenaamd anoniem op te voeren, maar vervolgens keiduidelijk te maken wie het is.

  Ik weet het niet, hoor, ik houd niet zo van die ikjes waarin een onbekende Nederlander meldt dat hij een bekende Nederlander heeft gezien. Die mensen lopen ook rond ja, mogen ze? Heb je nou een leuke interactie met ze, vooruit, zet het in de krant als je het niet kunt laten. Maar je zag hem gewoon op de stoep lopen, Louise! Hij heeft vast ook wel een Facebook fanpage of een twitteraccount waar je je close encounter op kwijt kunt. Gebruik hiervoor toch niet de achterpagina van een landelijk dagblad …

  En NRC: stel je prachtige blad en je destijds zo innovatieve ikjesrubriek toch niet open voor dit soort prietpraat!

  Maar ondanks de uitroeptekens zal deze smeekbede weer niet worden gehoord. Ik weet het en ga over tot de orde van de dag. Zonder Mark, ik mis hem nu al! En hoe zou het met Henk gaan?

  Liked by 1 persoon

 7. Die Grunberg doet elke dag verslag van zijn tijdelijke vaderschap.
  Hij slaapt bij de moeder en twee van de kinderen in een bed, de echte vader is afwezig en de familie is gewend om in één bed te slapen.

  Liked by 1 persoon

 8. Met de video doen we het op deze laatste dag van de week weer rustig aan. Geen instructie, geen vragen. Gewoon lekker op je gemak kijken. Het is de moeite waard.

  Ja, lang, maar het wordt weekend. Kijk hem gerust in een paar stukjes, tussen de bedrijven door. Zo mooi wordt het weer toch niet.

  Like

 9. Als je een radiohoofd hebt, kun je beter een podcast maken.

  Ook hier geldt: minder is meer! Steek iets meer puf en energie in een paar minuten spreken en voorkom dit voorlopende gedweil.

  Liked by 1 persoon

 10. Ik ben totaal geen fan van Grunberg noch van zijn ‘literaire’ uitwerpselen. Vreemde jongen. In het begin van zijn carriere was het nog enigszins te pruimen wat hij schreef en werd bejuweld als ‘vernieuwend en verfrissend’ maar gaandeweg toen hij ‘embedded’ mee naar Kunduz afreisde werd het me iets teveel.

  Ik ben benieuwd hoe hij zijn huidige missie voltooit, een soort misdadig project t.o.v. kinderen imho.

  Liked by 2 people


 11. Bekend

  Het jaarlijkse Europese veeteeltcongres zit er weer op. Een weekje in de Estse hoofdstad Tallinn, vol met presentaties en netwerkbijeenkomsten. Na twintig jaar voor mij inmiddels bijna een familiereünie.
  We maken ons in het vliegtuig gereed voor de retourvlucht naar Amsterdam. Ik zit aan het gangpad en de vele collega’s op weg naar hun stoel begroeten me. Dit tot grote verbazing van de Estse man naast me. „U bent vast erg beroemd in Nederland. Everyone seems to know you.”
  Erwin Koenen

  Like

 12. Dat moet zeker kunnen, Bas. Ik heb al eerder mijn bewondering uitgesproken voor het feit dat je met zo weinig ingrediënten toch altijd weer een prima maaltijd weet te verzorgen en ik vind dat je het wel heel lang volhoudt. Mijn welgemeende complimenten hiervoor.
  Dat ik hier zo weinig verschijn ligt niet aan jou, maar voor méér dan wat koppen verzinnen heb ik het laatste jaar nauwelijks energie.

  Liked by 2 people

 13. Dank je, Indra. Bloos icoontje Waren er maar meer reageerders als jij snif. Ook kopjes kun je hier altijd kwijt. Gewoon willekeurig, overal en altijd. Foto of GIFje is hier niet nodig. Onze inspiratie komt van binnenuit.

  Like


 14. Engerd

  Tijdens het maken van echo’s kan een zwangere het geluk hebben dat het gezicht van haar foetus duidelijk in beeld komt. De gelaatsuitdrukking is dikwijls een chagrijnige. Tenminste, ik heb nog nooit een lachende vrucht gezien. Sterker nog: woorden als „alien” en „creep” worden regelmatig gebezigd in mijn spreekkamer. Vandaag is het weer raak. Ik zie op het scherm twee holle ogen en een mond die langzaam opengaat. „Oh my God”, brengt de zwangere uit, „die moet je ’s nachts niet tegenkomen”.
  Mieke Kerkhof

  Like

 15. Ja die Mieke toch, het wordt tijd dat ze met pensioen gaat.
  Trouwens die a.s moeders weten ook niets van de ontwikkeling van de foetus tot kind en slaan meteen op hol.

  Liked by 2 people

 16. Geen intro? Nix te vertellen soms?

  Het ikje van Mieke bleef nogal lang uit, maar nu die er is, had het nog wel langer mogen duren. Wat een gedrocht. Zoiets zeg ik niet gauw, maar van dit “waargebeurde” verhaaltje gaan bij mij alle alarmbellen af. Holle ogen, een mond die langzaam opengaat…een zwangere ziet gesloten oogjes en een mondje dat beweegt, misschien zelfs glimlacht…

  Inmiddels zijn we hier zuid Frankrijk op haar merites aan het beoordelen. Als ramptouriste in spe heb ik nog nergens verbrande hectares gezien. Wel veel ouden van dagen met camper of caravan, die in de rij staan voor een plekje op de camping. Soms wachten mensen op een vrijkomend plekje, als ware het een sterrenrestaurant.

  Het weer is mooi, de markt uitbundig, de klankschalen lieflijk en de huizen die te koop staan buitensporig duur. We zoeken nog even verder.

  Liked by 2 people


 17. Transgender

  Iedereen heeft weleens aan zijn of haar ouders gevraagd hoe je geheten zou hebben als je een jongetje was geweest in plaats van een meisje en vice versa.
  Tijdens een oudergesprek breng ik als kinder- en jeugdtherapeut regelmatig seksuele voorlichting ter sprake. Er is steeds meer openheid en bekendheid, zelfs bij jonge kinderen.
  Dat blijkt uit de vraag van Anouk (net 8 jaar) aan haar ouders: „Hoe zou ik geheten hebben als ik transgender was?”
  Elleke Bijsterveld

  Liked by 1 persoon

 18. Inderdaad, terecht blijft het stil bij de woorden van een imho overbodige en schadelijke ” jeugd- en kindertherapeut “.

  Like


 19. Collecte

  Al jaren collecteer ik voor KWF Kankerbestrijding in een serviceflat. De voornamelijk oudere bewoners zijn altijd uitermate vriendelijk tegen de collectant. Als de deur wordt opengedaan door een oudere dame en ik uitleg waarvoor ik kom, loopt ze naar achteren om kleingeld te halen. Ik hoor haar echtgenoot roepen: „Wie is daar?”
  „Kanker” roept de vrouw vrolijk terug.
  Rinette van der Vliet

  Liked by 1 persoon


 20. Burgemeester

  Arnhem, de plaats waar wij wonen, heeft sinds kort een nieuwe burgemeester. Mijn 7-jarige dochter vraagt hoe hij heet. „Ahmed Marcouch”, zeg ik niet zonder enige trots. Daarna wil ze weten hoe de burgemeester van haar neefje in Amsterdam ook alweer heet. „Dat is Eberhard van der Laan.” Ze knikt instemmend. „Ja, dat is waar. En hoe heet de burgemeester van oma in Rotterdam?”, vraagt ze ten slotte. „Dat is Ahmed Aboutaleb”, zeg ik lichtelijk opgelucht omdat ik ze allemaal ken. Dan is het even stil, tot ze ineens zegt: „Zijn onze en oma’s burgemeester broers?”
  Mirjam Lingen

  Like

 21. Als moeder en dochter in België wonen, is het trouwens niet zo’n domme vraag. Daar vermelden ze immers eerst de achternaam en dan pas de voornaam.

  Like

 22. Dit is zo’n ikje waar ik dus niks van begrijp. De vraagstelling van het kind, oké. Een zevenjarige stelt veel vragen.
  Maar de moeder die lichtelijk opgelucht is omdat ze drie goeie antwoorden heeft?

  Dit even om een reactie toe te voegen.

  Liked by 1 persoon

 23. Ik moet het plaatsen van de ikjes weer delegeren, want met een ipadje vanuit een ziekenhuisbed is dat wat lastig. Er moet nl wat gesoldeerd worden aan mijn hartslagaderen.

  Like

 24. Sterkte Mopperkont,

  Ongelooflijk dat zoiets jou gaat overkomen. Jij, de voortvarende fietser zonder enige scrupules en vol vooruit met de velocipede.
  Mijn medeleven , totaal in gedachte en verdere hoopvolle verwachting.

  Liked by 1 persoon

 25. Vakwerk

  Wanneer wij terugkomen van vakantie zien wij dat er een poging tot inbraak is geweest. Wij bellen meteen de politie. Die ochtend nog komen ze, in uniform met alles erop en eraan. Mijn jongere zusje van zes jaar oud is erg onder de indruk en luistert aandachtig naar het gesprek.

  Als de politiemannen weg zijn, vraagt ze aan mijn moeder: „Mamma waarom mag de politie schelden?”

  Mijn moeder antwoordt dat ze helemaal niet mogen schelden.

  Dan kijkt mijn zusje mijn moeder niet-begrijpend aan: „Maar waarom hadden ze het dan de hele tijd over fackmensen?”

  Maria de Mol van Otterloo

  Like

 26. Erg lang mag je tegenwoordig niet blijven in een ziekenhuis, Mopperkont, dus misschien ben je inmiddels al weer thuis. De kunst voor jou, als sportman en sportief man, zal zijn om het rustig aan te doen. Groooote valkuil voor MK ;-). En nog voor vele anderen! Sterkte en hopelijk pak je snel je oude leventje weer op.

  Liked by 3 people

 27. Dank voor alle bemoedigende woorden. Net als jullie had ik gedacht en gehoopt, dat het zou blijven bij wat gedotter en gestent, maar de schade was helaas te groot. As woensdag worden er wat omwegen aangelegd. Had ik me ook maar naar mijn leeftijd moeten gedragen.

  Liked by 1 persoon

 28. Mopperkont, wees blij dat je je juist niét naar je leeftijd hebt gedragen. Dit heb je toch maar mooi meegepakt! En als je jezelf keurig hebt gedragen en gezond hebt geleefd, is het juist extra zuur als je alsnog vanaf de zijlijn gepakt wordt. Neem dat maar van mij aan.

  Like

 29. DSR had een vooruitziende blik. Ook heden inderdaad geen intro. De reden is plezierig: een nog altijd voortdurende vakantie. Daar waar de branding ruist, de wijn zachtjes kolkt en de leuke mensen zijn. Cheers! 😋

  Like

 30. Zorg

  Mijn oude buurvrouw – ver in de tachtig – en ik kunnen het goed met mekaar vinden. Het is fijn om wat voor haar te doen: boodschapjes, dingetjes uitzoeken. En het spreekwoordelijke pannetje soep! Ook maken we samen graag een wandelingetje naar het nabije winkelcentrum. Dan eten we daar met z’n tweeën patat uit één bakje. Zij kan niet veel op, en ik doe aan de lijn, toch: een genoeglijke guilty pleasure voor ons. Deze keer zat ze wel erg te knoeien; een dikke klodder mayonaise op haar lichte zomerjasje.

  Ik zeg: „Geef maar aan mij mee, ik heb wel een goed spulletje tegen vetvlekken.” Dankbaar neemt zij het schone jasje weer in ontvangst en zegt: „Dat is nou nog eens mantelzorg!”

  Loeki Schonduve

  Like

 31. Treinreis

  Met een vers boek zocht ik een stiltecoupé op en verheugde mij op mijn lange treinreis. Bij de volgende halte werd echter de deur opengerukt door een vrolijke maar luide kleuter, die erg blij was dat hij met de trein mocht. Toen de trein weer reed, zei ik tegen de hijgende moeder dat ze in een stiltecoupé was beland. Vermoeid keek ze me aan: „Mevrouw, we gaan ons best doen.”

  Lida Zimmerman

  Liked by 1 persoon

 32. Hadden jullie ook zelf even kunnen doen, nu Mopperkont in de lappenmand zit en Pawi in het zuiden. Maar goed, ik doe het zelf wel, hoor, en log er zelfs speciaal voor in tijdens mijn vakantie. Omdat jullie het niet doen nee.

  Het ikje? Een vers boek, een stiltecoupé en een vrolijke maar luide kleuter … dan hoef ik eigenlijk al niet meer verder te lezen. Ik deed het toch en tja, uitloggen maar weer, hopla de zee in. Met ferme slagen naar de rots aan de overkant, intussen dan maar hopen dat de kwal me ditmaal met rust laat. Het litteken van 3 jaar geleden is nog altijd niet weg. Serieus waar.

  Update: het Portugees oorlogsschip, want over deze jongen hebben we het, is geen kwal, maar een kolonie poliepen met tentakels die wel meer dan 50 meter lang kunnen worden. Vijftig! En daar moet je dan dus net even inzwemmen al borstcrawlend. Dan zit er een striem van linksboven tot rechtsbeneden op je borst die er niet meer afgaat. Ben je klaar mee, maar er zijn ergere dingen.

  Like

 33. Wie zijn ‘jullie’? HR heeft een eigen blog en DSR is daar de vaste Ikjesbepreker. Ik zou d’r het grootste gelazer mee kunnen krijgen en men kan sowieso geen twee heren dienen.

  Je had natuurlijk ook collegiaal kunnen zijn en de mensen zelf doorverwezen naar de site waar de Ik-jesbespreking niet staat of valt met een vakantietje meer of minder.

  Liked by 1 persoon

 34. Wie “jullie” zijn beantwoordt DSR zelf in zijn tweede zin al, dus die vraag was overbodig. HR en DSR, inderdaad. Tamelijk apart om Mopperkonts afwezigheid met een “vakantietje meer of minder” aan te duiden. We weten allemaal, dacht ik, wat er aan de hand is.

  Enfin, we hebben het inblikje in de ware inborst weer eens gekregen, nuttig wellicht voor diegenen die het vergeten waren.

  En dan die oproep om collegiaal te doen … jullie geven wellicht het goede voorbeeld, door hier zonder context linkjes naar een andere site te dumpen? Nogmaals: “apart”. En daar laat ik het bij.

  Like

 35. Nee he, DSR heeft er nog een lepeltje voor de 200e reactie mee verdiend ook. Het is niet anders. We moeten eerlijk blijven en dat blijven we. Het ding zal worden opgestuurd na ommekomst van de vakantie.

  Like

 36. @APD
  MK is niet op vakantie dus daar had DSR het uiteraard niet over. Een bijzonder vlerkerige opmerking dus, waar je je best voor mag schamen.

  Nog veel plezier op je vakantie – met veel hagel en vleesetende mieren toegewenst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.